Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Orvlövész

Shooter

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. március 23.
Magyarországi premier: 2007. április 19.

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) az egyik legjobb orvlövész, aki valaha is puskát fogott a kezébe az Egyesült Államok hadseregének szolgálatában. Egy balul végződő küldetést követően aztán önkéntes száműzetésbe vonul az arkansas-i vadonba - csodaszép kedvesével együtt.

Mikor egykori felettese, Johnson ezredes (Danny Glover) megpróbálja visszacsalogatni, hogy egy fontos küldetésben segítségükre legyen, Swagger vonakodva ugyan, de rábólint a dologra. Az lesz a feladata, hogy minden tudását latba vetve megvizsgálja az összes lehetséges helyszínt, ahol az Államok elnökét gyilkos merénylet érheti; és hogy segítsen a hadseregnek megakadályozni minden erre irányuló kísérletet.

Végül egy névtelen merénylő kudarcba fulladt kísérlete nyomán Swagger több lövést is kap, ráadásul a hatóságok meg vannak róla győződve, hogy ő felel mindezért. Így hát főhősünknek menekülnie kell a letartóztatás elől, meg kell próbálnia tisztázni a nevét, és meg kell találnia azokat, akik hamisan megvádolták. Az egyetlen ember, akire számíthat, Nick Memphis (Michael Pena) FBI-ügynök, aki maga is orvlövész volt egykor; és aki olyan információkra bukkan, amik miatt egyre gyanúsabb számára kollégáinak a Swagger utáni nyomozás és hajsza során mutatott viselkedése…

Antoine Fuqua, a Kiképzés rendezője ezúttal még a korábbinál is nagyobb feladatra vállalkozott: borostás főszereplője nem „csak” egy korrupt zsarut, hanem egy hatalmas és szövevényes politikai összeesküvést leplez le.

Rendezte:
Antoine Fuqua

Forgatókönyv:
Stephen Hunter regénye alapján: Jonathan Lemkin

Operatőr:
Peter Menzies Jr., Joel Ransom

Zene:
Mark Mancina

Szereplők:
Mark Wahlberg, Kate Mara, Michael Pena, Rhona Mitra, Danny Glover, Rade Serbedzija, Ned Beatty, Tate Donovan, Lane Garrison

Műfaj:
akció, thriller, dráma

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA / Kanada

Gyártó:
Di Bonaventura Pictures / Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek