Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Orion űrhajó - A visszatérés

Raumpatroulle Orion - Rücksturz ins Kino

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. július 24. - Németország
Magyarországi premier: 2004. november 25.

Pontosan 36 évvel ezelőtt kezdte sugározni a Magyar Televízió az Orion űrhajó fantasztikus kalandjai című nyugatnémet sorozatot. A film hihetetlen népszerűségre tett szert, nem csupán azért, mert ez volt az első Magyarországon látható sci-fi, hanem azért is, mert műfajának kiváló darabja. A trafikok tele voltak a tévéből kifényképezett Orion-fotókkal, a lányok McLane kapitányról ábrándoztak, közszájon forogtak az olyan kifejezések, mint a varangy, a teknőc és az overkill.

A legendás filmsorozat megszületése után több mint három évtizeddel a Bavaria Filmstúdió újra életre keltette az Orion legénységét, és egész estés filmet készített az eredeti filmkockák felhasználásával. Az alkotást óriási sikerrel vetítették Németországban, mind a nosztalgiázni vágyó idősebbek, mind az újdonságot kereső fiatalok kitörő lelkesedéssel fogadták McLane kapitány kalandjait. A film az eredeti 1966-os felvételeken kívül 15 perc eddig soha nem látott képpel egészül ki.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Michael Braun, Theo Mezger

Forgatókönyv:
Rolf Honold, Markus Niedermeier, Stephan Reichenberger

Operatőr:
Kurt Hasse, W.P. Hassenstein

Vágó:
Martin Brandl, Hannes Nikel, Anneliese Schönnenbeck

Zene:
Peter Thomas

Szereplők:
Dietmar Schönherr, Eva Pflug, Claus Holm, Ben Becker (narrátor), Günter Becker, Friedrich G. Beckhaus, Heinz Beck, Werner Braun, Doris Cosiol, Hans Cossy, Ernst Craemer, Siegfried Fetscher, Herbert Fleischmann, Erich Fritze

Műfaj:
sci-fi

Játékidő:
92 perc

Ország:
Németország

Gyártó:
Bavaria Atelier GmbH

Hazai moziforgalmazó:
Filmmúzeum

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek