Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ópium - Egy elmebeteg nő naplója

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2007. február 4. (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2007. március 29.

1913 Magyaroroszág.  Brenner József író-orvos (Ulrich Thomsen) története egy újkori Faust-történet. Brenner orvosként dolgozik a múlt század eleji elmegyógyintézetben. Már hónapok óta írói válságban szenved, egy sort sem képes papírra vetni. És közben a morfium rabjává válik.

Egy nap új beteget bíznak rá, a huszonnyolc éves Gizellát (Kirsti Stubo)... Az elmebeteg nő viszont csak ír és ír, ő saját naplója rabja, nem képes letenni a tollat. A fiatal nőn mind jobban elhatalmasodik a kényszerképzet, hogy egy idegen, gonosz erő költözött belé. Brenner féltékeny lesz a nőre, aki zseniálisan, megszállottan alkot.

A kezdeti orvos-beteg viszony fokozatosan alakul át, orvos és beteg egymásba szeretnek, kapcsolatuk szexuális tébollyá hatalmasodik. Brenner az asszony testén keresztül akar kapcsolatba lépni a Gonosszal, és visszaszerezni képességét az írásra. Brenner doktor szövetséget köt vele, hogy segítségével mindazt megvalósítsa, ami eddig neki nem sikerült.

A Gonosz azonban testestül-lelkestül akarja magának Brennert. Ezért a szövetségért nagy árat kell fizetnie az orvosnak. Gizella cserébe, arra kéri Brennert, hogy vágja ki az agyát, szabadítsa meg a Gonosztől, hozza el számára a felejtést. Brennernek nincs választása. El kell pusztítania Gizellát: az egyetlen embert, akit igazán szeretett.

Rendezte:
Szász János

Forgatókönyv:
Szász János, Szekér András

Vágó:
Kornis Anna

Szereplők:
Ulrich Thomsen, Kirsti Stubo, László Zsolt, Börcsök Enikő, Bognár Gyöngyvér, Rába Roland

Műfaj:
dráma

Játékidő:
108 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Hunnia Filmstúdió Kft.

Hazai moziforgalmazó:
Hungarotop

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek