Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

One Missed Call

Chakushin ari

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. november 3. - Tokiói Nemzetközi Filmfesztivá
Amerikai premier: 2005. április 22.

Yumi (Kou Shibasaki), Yoko (Anna Nagata) és barátaik átlagos diákok. Egy este a helyi szórakozóhely mosdójában Yoko telefonja soha nem hallott csengőhangon kezd el szólni, a hívó fél pedig nem más, mint ő maga. A hangpostán hagyott üzenet saját hangján szólal meg, azonban 2 nappal későbbre szól, amikor is Yoko egy halálsikoly után elhallgat. Mikor eljön a beígért időpont, Yoko-t egy vasúti felüljáróról a száguldó vonat tetejére taszítja egy láthatatlan erő, a lány pedig szörnyethal.

A rendőrség szerint öngyilkosság történt, de hogyan lehet, hogy a halott Yoko telefonja a “balesetet” követően egy másik barátjuk számát tárcsázza? És a lánc elindul, a mobilok memóriájában lévő nevek jelentik a következő áldozatokat, akik a saját számról történő hívás után az üzeneteknek megfelelően, rejtélyes módon haláloznak el. Yumi legjobb barátnője, Natsumi (Kazue Fukiishi) után végül Yumi-hoz is eljut az öldöklő halál prognózisa, de nyomozásában szerencsére partnerre talál egy ismeretlen srácban, Yamashita-ban (Shin‘ichi Tsutsumi). Vajon meg tudja-e előzni Yumi a megadott időpont szerinti halálát?

Takashi Miike (Meghallgatás, Ichi, the Killer) horrorja akkora siker volt hazájában, hogy 2005-ben elkészült a folytatása, 2007-ben pedig jön a film amerikai remake-je.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Takashi Miike

Forgatókönyv:
Yasushi Akimoto és Minako Daira

Operatőr:
Hideo Yamamoto

Vágó:
Yasushi Shimamura

Zene:
Kooji Endoo

Szereplők:
Kou Shibasaki, Shin'ichi Tsutsumi, Kazue Fukiishi, Renji Ishibashi, Anna Nagata, Atsushi Ida

Műfaj:
horror

Játékidő:
112 perc

Ország:
Japán

Gyártó:
Kadokawa-Daiei Eiga KK

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. november 8.

"A nem fogadott hívások utáni halálesetek filmje egészséges csengőhangon szól, ráadásul még ijesztően rezeg is. Takashi Miike csak kevésszer botlik közhelyekbe, így a mobilja nem is törik szét, mégis akkor lett volna tökéletes, ha az akkumulátort teljes töltésre teszi."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek