Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

On-lány

Birthday Girl

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. február 1.
Magyarországi premier: 2002. szeptember 5.

Az örökösen magányos, elszántan jámbor természetű banktisztviselő, John Buckingham (Ben Chaplin) a feje tetejére állítja életét, amikor egy utolsó elkeseredett kísérletet tesz a szerelemre, és postán menyasszonyt rendel magának az “Oroszországból szeretettel” című honlapról. Az eredmény egy különc románc, mely váratlanul bohón komikus thrillerré fajul, amikor a rejtélyes, láncdohányos “világháló-társ”, Nadja (Nicole Kidman) “unokatestvérei” (Vincent Cassel és Mathieu Kassovitz) meglepetésszerűen beállítanak. John élete egy csapásra kizökken a mókuskerékvágásból, és egy olyan kalandban találja magát, amelyre nem vágyott, de amire talán épp nagy szüksége van. Amikor rákényszerül, hogy kirabolja a saját bankját, hogy megmentse Nadja életét, akkor John rájön, hogy itt mindenkinek van még egy-két meglepetés a tarsolyában - beleértve saját magát is.
Az On-lány a szerelem, humor és őrült krimi Molotov-koktélja, melyben Nicole Kidman nagyszerűen mutatkozik be komikus oldaláról is.

Rendezte:
Jez Butterworth

Forgatókönyv:
Tom Butterworth és Jez Butterworth

Operatőr:
Oliver Stapleton

Vágó:
Jina Jay

Zene:
Stephen Warbeck

Szereplők:
Nicola Kidman, Ben Chaplin, Vincent Cassel, Mathieu Kassovitz, Kate Lynn Evans, Stephen Mangan, Alexander Armstrong

Műfaj:
romantikus vígjáték

Játékidő:
93 perc

Gyártó:
Miramax

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2003. december 28.

"Nicole Kidmannek éppoly jól áll a buta naiva, mint a határozott arisztokrata szerep. Hát még az internetről rendelhető orosz vamp karaktere."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek