Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ómen

The Omen

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. június 6.
Magyarországi premier: 2006. június 6.
Magyarországi DVD premier: 2006. október 17.

Az ezredfordulón nem jött el a világvége. Az ördögnek más tervei vannak: 2006. VI. 6. az ő napja. El fog jönni, félelmet, káoszt és gyűlöletet hoz magával, hogy a világ ura lehessen.

Sokan hisznek benne, hogy a Jelenések Könyvének jövendölése egyszer beteljesedik… és vannak, akik szerint talán nem is nagyon sokára. A baljós jelek szaporodnak: az időjárás megbolondult, világszerte természeti katasztrófák pusztítanak, a terrorizmus egyre tébolyodottabb formákat ölt, és a sort még hosszan folytathatnánk. A Jelenések Könyvének egyik komor passzusa az Antikrisztus eljöveteléről szól, aki a Gonosz jelét, a 666-ot hordozza. A Biblia szerint az Antikrisztus a Sátántól nyeri hatalmát: az egész földet az uralma alá hajtja, és rettenetes szenvedést zúdít a világra.

Robert Thornt (Liev Schreiber) nem foglalkoztatják ezek a sötét próféciák. A magas rangú diplomatának más gondjai vannak. Felesége, Kathryn (Julia Stiles) nehéz szülésen van túl, és még nem tudja, hogy újszülött gyermeke meghalt. A porig sújtott Thorn félti az asszonyt, aki korábban már kétszer elvetélt, és nem tudni, hogy kiheverné-e az újabb csapást. A kórház papja, Spiletto atya egy újszülöttet hoz, akinek az édesanyja éjszaka szülés közben meghalt. A pap rábeszéli Thornt, hogy vegye magához a csecsemőt: Kathryn így soha nem tudja meg, hogy vér szerinti gyermeke meghalt, és a kis Damient – így hívják a fiúcskát – sajátjaként fogja szeretni. Kathryn boldogan öleli magához a csecsemőt, és kivirágzik az anyaságban. Thorn elégedett: jó döntést hozott.

A férfi karrierje gyorsan emelkedik: kinevezik az USA nagykövetének Nagy-Britanniába, és a család Londonba költözik. Azonban bizonyos események, amelyek az immár ötéves Damiennel (Seamus Davey-Fitzpatrick) állnak kapcsolatban, megzavarják a család nyugalmát. A zavarba ejtő események sokasodnak, és egyértelműen azt jelzik, hogy baj - nagyon nagy baj - van Damiennel…

Rendezte:
John Moore

Forgatókönyv:
Dan McDermott

Operatőr:
Jonathan Sela

Vágó:
Dan Zimmerman

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Seamus Davey-Fitzpatrick, Julia Stiles, Liev Schreiber, Mia Farrow, David Thewlis, Michael Gambon, Pete Postlethwaite

Műfaj:
horror

Játékidő:
105 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek