Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Oltalom

Riparo - Anis tra di noi

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2007. március 24.
Magyarországi premier: 2009. június 4.

Három ember, három külön világ: Anna családja egy észak-olaszországi cipőgyár tulajdonosa, Mara a gyár szalagsori alkalmazottja, Anis, a marokkói fiú illegális menekült. Mara anyagi és érzelmi értelemben egyaránt függ Annától, utóbbiban viszont a mértéktelen önfeláldozó nagylelkűséggel párosuló mindenhatóság tudata erőteljes, amit ugyanakkor valamiféle önigazolás is motivál: egyrészt a családjával szemben képviselt másság felvállalása, másrészt a gazdagság által motivált önbizalom látszatának fenntartása.

A jólét és a látszólagos kiegyensúlyozottság ellenére azonban a leszbikus pár mindennapjai tele vannak zaklatottsággal, egymáson értelmetlenül lecsapódó ingerültséggel. Kettejük konfliktussorozatát Anna indítja el azzal, hogy Mara heves tiltakozása ellenére befogadja a közös otthonukba Anist, sőt munkát is biztosít számára a gyárban. Anna valamiféle idillikus harmónia megteremtésére törekszik, ahol mindenki mindennel elégedett és boldog. Ez az állapot azonban nagyon rövid ideig képes fennmaradni. Anis fizikai közelsége és nyers, bár naiv férfias viselkedése elegendő ahhoz, hogy az érzelmileg kiegyensúlyozatlan Mara, kikezdjen vele, ezzel bosszulva meg saját Annával szembeni tehetetlen függőségét.

A film azt körvonalazza, hogy a ragaszkodás, a hála, az odaadás, a biztonság miként alakul át a bizonytalanságból fakadó felelőtlen tettek okozta visszafordíthatatlanságba.

Rendezte:
Marco S. Puccioni

Forgatókönyv:
Marco S. Puccioni és Monica Rametta

Vágó:
Roberto Missiroli

Zene:
Dario Arcidiacono és Cristiano Fracaro

Szereplők:
Maria De Medeiros, Antonia Liskova, Mounir Ouadi

Játékidő:
96 perc

Ország:
Olaszország

Gyártó:
Adesif Productions, Intelfilm S.r.l., Ministero per i Beni e le Attività Culturali (MiBAC)

Hazai moziforgalmazó:
Anjou Lafayette

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek