Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

ÖcsiKÉM

Agent Cody Banks

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. március 14.
Magyarországi DVD premier: 2004. április 21.

Cody Banks (Frankie Muniz) a legjobb kamaszkém. Mindent tud: úgy vezet, mint egy forma egyes versenyző, úgy verekszik, mint egy karate mester, felszerelésében ott az összes legklasszabb mütyür, bátor, ravasz és kiismerhetetlen. De napjai nagy részében iskolába jár, gördeszkázik és feltűnően esetlen, ha nőnemű lény közelébe kerül.

Aztán egy nap a tornaöltözőbe belép egy napszemüveges nő (Angie Harmon), és szolgálatba szólítja Codyt: a hazának szüksége van rá. A szülei persze nem vehetnek észre semmit, úgyhogy a srác az öccsét is kénytelen bevonni a konspirációba.

A tiniügynök feladata: közel kell férkőznie egy gyanús tudós (Martin Donovan) lányához (Hilary Duff), hogy minél több információt szerezzen tőle apja kutatásairól. Dr. Connors láthatatlan nano-robotokkal foglalkozik. Találmányát el akarja tőle szedni Brinkman (Ian McShane) és csapata, akik a világ leigázására törnek. A zöldfülű Cody ügynök nagyot nyel és elindul Natalie meghódítására.

Az Érzéki csalódást is jegyző Harald Zwart 25 millió dollárból forgatta második amerikai nagyjátékfilmjét. Az ÖcsiKém végül 47 milliót termelt az észak-amerikai moziforgalmazás során, ami elegendő volt ahhoz, hogy zöldlámpát kapjon a folytatás. Zwart azonban nem sokkal a forgatás előtt kiszállt abból a projektből, mert a stúdió mindössze 1 millióval volt hajlandó többet költeni a második részre, mint az elsőre. Jól döntött - az ÖcsiKém 2. alaposan megbukott 2004-ben (23M).

A ÖcsiKémet az InterCom 2003. júliusában tervezte bemutatni a magyar mozikban, de végül ez elmaradt, és a film csak a következő év tavaszán jelenhetett meg DVD-n.

Rendezte:
Harald Zwart

Forgatókönyv:
Ashley Miller

Operatőr:
Denis Crossan

Vágó:
Jim Miller

Zene:
James McKee Smith

Szereplők:
Frankie Muniz, Hilary Duff, Angie Harmon, Keith David, Arnold Vosloo, Cynthia Stevenson, Ian McShane, Martin Donovan

Műfaj:
vígjáték, akció

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA / Kanada

Gyártó:
MGM

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek