Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Nexxt

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2001. febr. 1. (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2001. november 1.

Valahol a nem is távoli jövőben, amikor Bruce Willis éppen elhunyt alzheimer-kórban, a világ egyik legnépszerűbb tévés személyisége és formabontó műsorának soros adása az erőszak természetéről lebbenti le a fátylat. Frau Plastic Chicken (Udvaros Dorottya) élő műsorban kívánja kigyomlálni az emberben rejlő gonoszt, ezért vendégként a hatvanas évek lázadóját, a Gépnarancs megihletőjét, az azóta jó útra tért Kicsi Alex-et (Mucsi Zoltán) kéri fel, hogy segítsen feltérképezni az egyenes adásban letartóztatott, modern kori sorozatgyilkos, az Amerikai psycho-beli Pat Bateman-klón Rex Madison (Bodó Viktor) lélekrajzát.

A stúdióban tehát két korszak két hírhedt bűnözője és a szórakoztatás nagyasszonya: minden felhőtlen kikapcsolódást ígér. A Show sajátos játékszabályai azonban egy idő után irányíthatatlan erőket szabadítanak fel mindenkiben, és nem Frau Plastic Chicken az, aki lelövi az előre eltervezett poént. Vagy ki tudja?!

Tasnádi István költő-drámaíró a Bárka Színházban bemutatott színdarabjának moziváltozatát Schilling Árpád rendezte, 150 millió forintos költségvetéssel.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Schilling Árpád

Forgatókönyv:
Tasnádi István

Operatőr:
Nagy András

Vágó:
Major Klára

Zene:
Monori András

Szereplők:
Udvaros Dorottya, Bodó Viktor, Mucsi Zoltán, Bánki Gergely, Csányi Sándor, Láng Annamária, Nagy Zsolt, Tasnádi István, Péterffy Borbála, Pokorny Lia, Sárosdi Lilla, Terhes Sándor

Műfaj:
dráma, thriller, vígjáték

Játékidő:
85 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Nextreme Film

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. február 6.

"Nexxtelen igazság a mai manipulatív médiáról a borzalom sokkoló-groteszk köntösébe bújtatva a zseniális Udvaros Dorottyával a kamera és mikrofon-végen."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek