Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Neveletlen hercegnő 2. - Eljegyzés a kastélyban

The Princess Diaries 2: Royal Engagement

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. augusztus 7. - Disneyland
Amerikai premier: 2004. augusztus 11.
Magyarországi premier: 2004. október 28.
Magyarországi DVD premier: 2005. május 3.

Két évvel ezelőtt műfajához mérten nagyot robbant a kasszáknál a Neveletlen hercegnő. A film főszereplője, Mia (Anne Hathaway) álomvilágban élt, azt hitte egyszer híres és hatalmas pompában fog élni, és talán a Nagy Ő is meglátogatja életét. Ha ő nem is, de sose látott nagyanyja eljött, aki mellékesen Genovia királynője. Innentől kezdve Mia élete fenekestől felfordult.

A folytatás nem meglepő módon főleg a uralkodóvá válást boncolgatja. Mia még nem fejezte be a középiskolát, de közben folyamatosan tanulnia kell a “királyi udvar” szokásait: lovaglás, íjászat, és a többi. Nyárra barátnője személyében (Heather Matarazzo) szerencsére “játszópajtása” is lesz. Ám hősnőnk elé újabb gond gördül: kell találnia egy ideális férjjelöltet, akivel összeházasodik, mielőtt királynő lenne belőle…

A Neveletlen hercegnő három évvel ezelőtt nagy meglepetéssiker volt, 108 millió dolláros amerikai bevétele után egyértelmű volt, hogy lesz folytatás. A második részt 2004. augusztusában mutatták be, szintén nagy sikerrel. A rendezői székben ezúttal is (az immáron 70 éves) Garry Marshall (Micsoda nő, Oltári nő, Kisanyám) foglalt helyet, a film producerei között pedig a jobb napokat is látott Whitney Houston neve is megtalálható.

Az első rész szereplői közül visszatér az egykori Mary Poppins, azaz Julie Andrews (utoljára a Shrek 2.-ben hallhattuk, ő volt Fiona anyja); a rendező két állandó mellékszereplője, Hector Elizondo (Micsoda nő, Oltári nő) és Larry Miller, a népszerű komikus, de újra láthatjuk Mia mamájának szerepében Caroline Goodall-t (Schindler listája, A hazugsággyáros) is. A filmben játszik még A Gyűrűk Ura Gimlije, John Rhys-Davies valamint a népszerű tiniénekesnő, Raven is.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
Garry Marshall

Forgatókönyv:
Gina Wendkos, Shonda Rhimes, Meg Cabot

Operatőr:
Charles Minsky

Zene:
John Debney

Szereplők:
Anne Hathaway, Julie Andrews, Hector Elizondo, John Rhys-Davies, Heather Matarazzo, Chris Pine, Callum Blue, Kathleen Marshall, Tom Poston, Joel McCrary

Műfaj:
vígjáték, romantikus, családi

Játékidő:
115 perc

Ország:
amerikai

Gyártó:
Walt Disney Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek