Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Nesze neked, Pete Tong!

It's All Gone Pete Tong

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. szeptember 12. (Toronto-i Filmfesztivál)
Amerikai premier: 2005. április 15.
Magyarországi premier: 2005. december 8.

Frankie Wilde (Paul Kaye), ez az egyedülálló, zseniális tehetséggel megáldott személyiség, az egyik legmenőbb DJ. Mikor a filmben először látjuk, a szupersztárok fényűző életét éli Ibizán: siker, hipermodern villa, bombázó feleség, whiskey és drog, amennyi csak belefér. Ő az élet császára, mikor hirtelen szörnyű tragédia éri: veleszületett hallási rendellenessége szédületes gyorsasággal rosszabbodik.

Miközben az ibizai főszezon a legnagyobb lendületben tombol körülötte, ennek a hallásából élő embernek csak az egyik füle funkcionál, az is csak 20%-osan. Hallása olyan gyorsan romlik, hogy Frankie heteken belül teljesen megsüketül, és így képtelen keverni, azaz képtelen a munkáját ellátni. A rajongók hamar elfordulnak tőle, a lemeztársaság ejti, a bombázó feleség a legjobb barátjával lelép, a menedzsere felmondja vele a szerződést.

Frankie a depresszió mélységes bugyraiba zuhan, és így begubózva próbál nem tudomást venni a bajokról. Egyetlen barátja, a kábítószer lassan az őrületbe kergeti. Vajon ki tud-e mászni Frankie ebből a szakadékból, vajon le tudja-e győzni az őt üldöző démonokat? Képes lesz-e hallás nélkül is érezni a zenét, és visszaszerezni a régi dicsőséget? Egyáltalán vissza akarja-e szerezni?

A Nesze neked, Pete Tong! című film – melyben feltűnik az önmagát alakító híres DJ, Pete Tong is –, Frankie Wilde, a világhírű DJ igaz történetét mutatja be. A vígjátéki elemeket is tartalmazó filmdráma megindító példa arra, hogy egy tragikus fordulat mennyire át tudja formálni egy ember személyiségét, mennyire hozzá tudja segíteni ahhoz, hogy meglelje belső nyugalmát, s ezáltal egy, a korábbinál is teljesebb életet éljen.

A film elnyerte a 2004-es Torontó Filmfesztiválon a Legjobb Kanadai Film Díját, 2005-ben a Gen Arts Filmfesztiválon a Legjobb Film, valamint a Közönség Díját és a US Comedy Arts Filmfesztiválon a Zsűri Különdíját.

Rendezte:
Michael Dowse

Forgatókönyv:
Michael Dowse

Operatőr:
Bolygó Balázs

Vágó:
Stuart Gazzard

Zene:
Graham Massey

Szereplők:
Paul Kaye, Beatriz Batarda, Kate Magowan, Mike Wilmot, Pete Tong

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
90 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Kanada

Gyártó:
Matson Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek