Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Nem férek a bőrödbe

Freaky Friday

80% / 1 szerkesztő
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2003. augusztus 6.
Magyarországi premier: 2003. december 18.
Magyarországi DVD premier: 2004. május 4.

Nincs is annál természetesebb, mint hogy egy kamaszlány és fiatalos anyja nem értik meg egymást. De semmiben. Dr. Tess Coleman (Jamie Lee Curtis) és a 15 éves Anna (Lindsay Lohan) nagyon másképp gondolkodik az élet nagy kérdéseiről: ruháról, frizuráról, zenéről és pasikról.

Anna képtelen megérteni, hogy anyja miért nem szereti, ha ő egy rockegyüttesben játszik, a fáradt, agyondolgozott szülő viszont azt szeretné csemetéje fejébe verni, hogy egyáltalán nem tragédia, ha ő újra férjhez megy egy Ryan (Mark Harmon) nevű férfihez.

Egy nap a szokásos veszekedés egy kínai étteremben kissé elfajul. Ezt lesi ki a varázserejű szerencsesütit osztogató ázsiai nagymama, aki megajándékozza a civakodókat egy-egy szelet finomsággal. A másnap reggeli ébredés viszont nem várt “csodát” hoz: Anna Tess és Tess Anna testében ébred.

Az elfoglalt pszichológus (Tess) egy gimnáziumban és egy rockzenekarban, valamint érdeklődő kamaszfiúk között (elsősorban Anna szerelmével, Jake-kel - Chad Michael Murray) kénytelen boldogulni; a vad tinilánynak (Anna) viszont egy megfontolt vőlegénnyel (Ryan), valamint egy hisztis gyerekkel muszáj szembenézni. Az utóbbi egyébként az ő teste.

Rendezte:
Mark S. Waters

Forgatókönyv:
Mary Rodgers regényéből Heather Hach

Operatőr:
Oliver Wood

Vágó:
Bruce Green

Zene:
Rolfe Kent

Szereplők:
Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon, Harold Gould, Chad Michael Murray, Stephen Tobolowski

Műfaj:
vígjáték, családi

Játékidő:
93 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Buena Vista Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. április 7.

"Vicces szerepcsere egy antagonisztikus anya-lány kapcsolatban. Egyetlen bolondos nap kavargó, feszült, megoldásra váró helyzetekkel. De persze minden jó, ha a vége jó. Így kell testnedvek nélkül jó vígjátékot készíteni, kedves American Pie-vonulat!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek