Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Nehéz idők

Harsh Times

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. szeptember 11. (Toronto-i Filmfesztivál)
Amerikai premier: 2006. november 10.
Magyarországi DVD premier: 2007. június 5.

Jim (Christian Bale) öbölháborús veterán, akit rémálmok gyötörnek. Eszébe juttatják, hogy csak egy hajszálon múlott, hogy ép bőrrel megúszta. Egyfolytában arról beszél, milyen jó lesz neki, mikor munkát kap majd a los angeles-i rendőrségtől, feleségül veszi a mexikói barátnőjét és áthozza őt a határon.

Amíg erre vár, addig barátjával, Mike-kal (Freddy Rodriguez) elképesztő mennyiségű sört fogyasztanak el, és kisstílű bizniszekkel próbálnak pénzt, drogot és könnyűvérű lányokat szerezni.

Mike igazából sokkal jobban tenné, ha munkát keresne, hogy ki tudja engesztelni csinos ügyvéd barátnőjét, Sylviát (Eva Longoria), akinek elege van abból, hogy egy ilyen csóringert istápoljon. De elég, ha Jim rávillantja kölyökkutya-tekintetét, vagy elhúz egy sörösüveget Mike orra alatt, és ő máris megelégszik azzal, hogy lopott fegyvereket adjon el, és utána jól beszívjon.

Jim nyughatatlan típus: egyszerre akarja kicselezni a kormányt és a helyi nehézfiúkat. Mindenki azt mondja rá, hogy őrült. Aztán szép lassan világossá válik a számukra, hogy ez a kedveskedő becézés valójában egy félelmetesen pontos diagnózis…

Rendezte:
David Ayer

Forgatókönyv:
David Ayer

Operatőr:
Steve Mason

Vágó:
Conrad Buff

Zene:
Graeme Revell

Szereplők:
Christian Bale, Freddy Rodriguez, Eva Longoria, J.K. Simmons, Terry Crews

Műfaj:
akció, thriller, dráma

Játékidő:
119 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Bauer Martinez Studios

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek