Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Nascar 3D

NASCAR 3D: The IMAX Experience

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. március 12.
Magyarországi premier: 2008. július 10.

Észak-Amerika legnépszerűbb autóversenye, a Nascar színfalai mögé kalandozunk. A film megmutatja a száguldásban a tudományt, a technológiát, a csapatmunkát.

Nézőink találkozhatnak a versenyzőkkel, akik a fizikát hívják segítségül a körök leküzdéséhez, s átélhetik egy Nascar versenyautó vezetésének élményét, élvezhetik a sebességet. Együtt szurkolhatnak a rajongók millióival, akik odaadóan lelkesednek ezért az izgalmas sportért.

A NASCAR 3D olyan valóságos versenyhelyzetbe hozza a nézőket, amilyet az igazi pilóták éreznek, tapasztalnak a pályára gurulás előtt, miközben testközelből mutatja meg a felkészülést, a csapatok világát. A mai fantasztikus teljesítményű autók világából – több sikeres versenyző visszaemlékezése alapján – a nagy múltú NASCAR néhány kiemelkedő, legendává vált eseménye, több személyes történet is megelevenedik, ám a mai lóerők hangja, teljesítménye rendre visszatér s a néző újra és újra a küzdelem részese lehet, hiszen az IMAX-rendszerű 3D-s mozi megteremti és megadja azt a vezetési élményt, amit a NASCAR-pilóta a valóságban át/megél s ezáltal a néző vele együtt nyomhatja a gázt, tekerheti a kormányt, fékezhet és lesheti – ha van rá ideje/mersze – a kilométerórát…
A filmet változatossá teszik az alkalmankénti, színfalak mögötti pillanatok, megismerhetők a hétköznapokban nem tapasztalt erőtől duzzadó autók technikai alapjai, ugyanakkor arra is van magyarázat, hogy milyen fizikai hatásoknak vannak kitéve a versenyzők az óriási sebességnél, amikor a versenyautóval a kanyarokba érnek s hogyan lehet olyan ügyesen manőverezni, hogy esetenként csak néhány centiméter válassza el egymástól a 200-300 kilométer/órás sebességgel száguldó járműveket. Persze az igazi és a meghatározó élményt az autóvezetés adja, amit a 3D-s változat életszerűvé és teljes egészében átélhetővé tesz s persze arra is fény derül, hogy mi minden motiválja a NASCAR-versenyzőket.


A filmet Simon Wincer (Harley Davidson és Marlboro Man, Fantom, Az ifjú Indiana Jones) rendezte.

Rendezte:
Simon Wincer

Forgatókönyv:
Mark Bechtel

Operatőr:
James Neihouse

Vágó:
Terry Blythe

Zene:
Eric Colvin

Szereplők:
narrátor: Kiefer Sutherland (Kőszegi Ákos)

Műfaj:
dokumentumfilm

Játékidő:
40 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros. Pictures / IMAX

Hazai moziforgalmazó:
Cinema City

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek