A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_sessionqb718o6lj0sbnshjh3b61s6bokj0rc9a): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: Naqoyqatsi - Az erőszakos világ - Moziplussz.hu
Miért nem frissülünk? Az Moziplussz 2012. júliusában ideiglenesen leállt, az okokról részletesebben itt olvashatsz.
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Naqoyqatsi - Az erőszakos világ

Naqoyqatsi

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2002. szeptember 2.
Magyarországi premier: 2003. június 26.

A hétköznapok valóságából elemelt, majd digitálisan átformált képek úsznak át a vásznon, Philip Glass hipnotikus zenéje és Yo-Yo Ma szenvedélyes csellójátéka kíséretében. Bár a filmben egyetlen szó sem hangzik el, ez a meghökkentően futurisztikus, számítógéppel felturbózott vizuális szőttes arra készteti a nézőt, hogy beszélgetni kezdjen arról, a technológia miként alakít át mindent: a médiát, a művészetet, a szórakoztatóipart, a sportot, a politikát, a gyógyítást, a hadviselést, az erkölcsöt, a természetet, a kultúrát és magát az ember jövőjét is.
A Naqoyqatsi megrendítő vízió a globalizált szép új világról, melyben az ember harcol a számítógép ellen, a pénz az értékek ellen, és az élet az élet szimulációja ellen. A film a Quatsi-trilógia harmadik, és egyben befejező filmje a Koyaanisquatsi és a Powaqqatsi után.

Az első mű, a ma már mérföldkőnek számító Kizökkent világ (Koyaanisqatsi) kaleidoszkópszerűen mutatta be észak-amerikai urbanizált és természeti tájainak egymás ellen feszülő ellentéteit. A második, a Powaqqatsi világkörüli utat tett, szembesítve az ősi hagyományok továbbélését az új technológia beáramlásával. E filmeket “mozis utazásokként” jellemezték, arra utalva, hogy nézőiket a tiszta érzéki tapasztalatok birodalmába vezették. A két film együttesen a XX. század végi megdöbbentő átalakulások és ezek addig nem látott következményeinek ritka, művészi krónikájává vált. A mostani, harmadik film újabb nagy ugrást tesz előre. Megragadja a globalizáció lényegét, és olyan új jelenségekre, folyamatokra világít rá, mint a robot-technológia forradalmi eredményei vagy a digitális kommunikáció gyors terjedése szerte a földkerekségen. A Quatsi-sorozat e befejező része Reggio víziója az új világ lényegéről: az emberek már annak a változásnak a küszöbén állnak, amely összeolvasztja a szellemet és a gépet, a nyelvet és a számokat, az örömöt és a stimulációt, a jelentést és a marketinget, az életet és a háborút - és megkérdezi, hogy mindez mit jelent majd az emberiség számára.

 

Rendezte:
Godfrey Reggio

Forgatókönyv:
Godfrey Reggio

Operatőr:
Russell Lee Fine

Vágó:
Jon Kane

Zene:
Philip Glass

Szereplők:
Fidel Castro, Bill Clinton, Albert Einstein, George Harrison, Adolf Hitler, Elton John, Henry Kissinger

Műfaj:
dokumentumfilm

Játékidő:
89 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Miramax, Qatsi Productions

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó BG kritikája
2003. december 28.

"Egy ősi indián közmondás szerint a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Ez is lehetne a vezérfonala Godfrey Reggio \"qatsi\"-sorozatának, melynek harmadik része, a Naqoyqatsi azaz az Erőszakos világ címet kapta."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek