Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Napkirálynő

La Reine Soleil

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Magyarországi premier: 2008. február 14.

Minden nagy fáraó mögött egy asszony áll. Akhesa hercegnő persze még nem számít asszonynak. Tizennégy éves, vad és neveletlen: pedig az őt körülvevő felnőttek mindent elkövetnek, hogy hozzátörjék a fáraó udvarának szigorú szokásaihoz.

Akesha azonban egyre-másra meglóg otthonról, és álnéven, álruhában élvezi a közeli piac forgatagát. Önállóságának, éles eszének, no meg a macskájának köszönheti, hogy már többet tud a világról, mint apja, Akhnáton fáraó: tudja, hogy Karnakban a papok összeesküvést szőnek uralkodójuk ellen, és az ország határára nomád harcosok érkeztek, akik titokzatos megbízójuk utasítására várnak.

A lány elszökik otthonról, anyjához, Nefretitihez indul az elefántok szigetére, hogy a segítségével, vagy ha kell, egyedül megmentse az országot. És esetleg még szerelmes is lehessen közben…

Az ősi Egyiptom látványos díszletei között kalandos, játékos és a helyszínéhez méltóan misztikus történet elevenedik meg a fordulatos animációs filmben, amelynek tervezői honfitársaink voltak.

Rendezte:
Philippe Leclerc

Forgatókönyv:
Christian Jacq, Nathalie Suhard, Gilles Adrien, Laurent Burtin és Hadrien Soulez Lariviére

Zene:
Didier Lockwood

Műfaj:
animációs, kaland

Ország:
Belgium / Franciaország / Magyarország

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek