Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Napfény

Sunshine

80% / 1 szerkesztő
65% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2007. július 20.
Magyarországi premier: 2007. április 12.
Magyarországi DVD premier: 2007. szeptember 12.

A huszonegyedik század második felében járunk. A Nap haldoklik, és vele együtt haldoklik a Föld, és bolygónk összes lakója. Hét év telt el azóta, hogy az Icarus űrhajó teljes legénysége nyom nélkül eltűnt, miközben a Föld megmentéséért indított küldetésüket teljesítették.

Most az Icarus II. fedélzetén utazó nyolc tudós – amerikaiak és kínaiak – jelenti planétánk számára az utolsó reményt. Egy hatalmas, Kansas államéval megegyező méretű bombát visznek magukkal, hogy azzal „indítsák újra” a pislákoló Nap egy részét.

Messze a szülőbolygótól, és messze minden rádiókapcsolattól a legénység hibát hibára halmoz. Utazásuk akkor válik még furcsábbá, mikor segélyhívásokat fognak be egy másik űrhajóról – az első Icarusról. Hamarosan rájönnek, hogy ha életben akarják tartani a reményeket a küldetés teljesítésére (és akarják még érezni a napfény ízét), meg kell őrizniük a józan eszüket; bármi is történjék…

Danny Boyle, a kultikus magasságokba emelt Trainspotting rendezője ezúttal nem csak mondja, de meg is mutatja, mi történik majd huszonnyolc nappal később…

Rendezte:
Danny Boyle

Forgatókönyv:
Alex Garland

Operatőr:
Alwin H. Kuchler

Vágó:
Chris Gill

Zene:
Karl Hyde, John Murphy, Rick Smith

Szereplők:
Cillian Murphy, Chris Evans, Michelle Yeoh, Troy Garity, Rose Byrne, Cliff Curtis, Mark Strong

Műfaj:
sci-fi, thriller

Játékidő:
108 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2007. április 14.

"A Napfény több dolog miatt is kiváló film. Bár szembetűnően nincsenek benne kontúrosra rajzolt karakterek, de talán nem véletlenül. Maga a történet veleje ugyanis ennyi: emberi lét vagy nemlét."
bővebben

További kritikáink

2007. április 15.Durucz Dávid kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek