Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Napfény

Sunshine

80% / 1 szerkesztő
65% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2007. július 20.
Magyarországi premier: 2007. április 12.
Magyarországi DVD premier: 2007. szeptember 12.

A huszonegyedik század második felében járunk. A Nap haldoklik, és vele együtt haldoklik a Föld, és bolygónk összes lakója. Hét év telt el azóta, hogy az Icarus űrhajó teljes legénysége nyom nélkül eltűnt, miközben a Föld megmentéséért indított küldetésüket teljesítették.

Most az Icarus II. fedélzetén utazó nyolc tudós – amerikaiak és kínaiak – jelenti planétánk számára az utolsó reményt. Egy hatalmas, Kansas államéval megegyező méretű bombát visznek magukkal, hogy azzal „indítsák újra” a pislákoló Nap egy részét.

Messze a szülőbolygótól, és messze minden rádiókapcsolattól a legénység hibát hibára halmoz. Utazásuk akkor válik még furcsábbá, mikor segélyhívásokat fognak be egy másik űrhajóról – az első Icarusról. Hamarosan rájönnek, hogy ha életben akarják tartani a reményeket a küldetés teljesítésére (és akarják még érezni a napfény ízét), meg kell őrizniük a józan eszüket; bármi is történjék…

Danny Boyle, a kultikus magasságokba emelt Trainspotting rendezője ezúttal nem csak mondja, de meg is mutatja, mi történik majd huszonnyolc nappal később…

Rendezte:
Danny Boyle

Forgatókönyv:
Alex Garland

Operatőr:
Alwin H. Kuchler

Vágó:
Chris Gill

Zene:
Karl Hyde, John Murphy, Rick Smith

Szereplők:
Cillian Murphy, Chris Evans, Michelle Yeoh, Troy Garity, Rose Byrne, Cliff Curtis, Mark Strong

Műfaj:
sci-fi, thriller

Játékidő:
108 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. április 15.

"Okosan, precízen megrendezett darab a Napfény, zsánerének igazi gyöngyszeme. Klasszikus sci-fi erényeket hordoz magában, ráadásul ezeken túl azt a bizonyos "pluszt" is. Mert amíg a bojler száz fokon forralja a vizet, addig Boyle ujjai még 6000 celsiusnál sem remegnek meg. (...) A skót vonatbámulók és az angol hidegvérrel öldöklő élőhalottak filmre vitele után újabb emlékezetes állomáshoz érkezett a bámulatosan eklektikus rendezői életmű. A manchesteri csibésznek hála feltámadt a kómába zuhant science-fiction műfaj; és immár tisztában vagyunk azzal is: a napba lehet nézni, de (ennél jobban) már nem."
bővebben

További kritikáink

2007. április 14.Szilvási Krisztián kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek