Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Nanny McPhee - A varázsdada

Nanny McPhee

80% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. október 21. (Nagy-Britannia)
Amerikai premier: 2006. január 27.
Magyarországi premier: 2006. február 9.
Magyarországi DVD premier: 2006. augusztus 1.

A hét Brown poronty a világtörténelem talán legmegátalkodottabbul rakoncátlan hét kölyke. Apjuk, a gondterhelt Brown úr (Colin Firth) éjt nappallá téve dolgozik a helyi temetkezési vállalatnál, hogy gondoskodni tudjon csintalan utódairól.

A gyermekek édesanyja mindössze egy esztendeje hunyt el, de Brown úr basáskodó nénikéje, Adelaide (Angela Lansbury) - aki rendszeresen kiegészíti unokaöccse szerény jövedelmét - most azzal fenyegetőzik, hogy beszünteti az adakozást, ha Brown nem nősül meg egy hónapon belül. Ez esetben a szerencsétlen családapára az adósok börtöne vár, gyermekeire pedig ki tudja, milyen viszontagságok.

A sarokba szorított apa titkolja helyzetét csemetéi elől, ám azok megneszelik a nősülési szándékot, és azt gondolják, apjuk még annyiba sem veszi őket, hogy közölje: mostohaanya áll a házhoz. Több sem kell az amúgy is meglehetősen pajkos siserehadnak, bosszújukat a felügyeletükre fogadott dadákon töltik ki, és a legfőbb bajkeverő, Simon (Thomas Sangster) vezetésével 17 szerencsétlen hölgyeményt űznek el a háztól kíméletlen csínytevéseikkel.

A Brown családon nem segíthet más, csak egy csoda. És ekkor megérkezik minden dadák rerusnyábbika, Nanny McPhee (Emma Thompson), aki hamarosan csodát tesz a kölykökkel…

A sokoldalú Emma Thompson, aki forgatókönyvírói képességeit egyszer már megcsillogtatta (Értelem és érzelem), ezúttal egy izgalmasan varázslatos angol meseregényt adaptált, melyben komikusi tehetségét is maximálisan kamatoztathatja. A rendező Kirk Jones, aki 1998-ban nagy sikert aratott első filmjével, a nálunk is vetített Lottózsonglőrökkel.

Rendezte:
Kirk Jones

Forgatókönyv:
Christianna Brand regényből: Emma Thompson

Operatőr:
Henry Braham

Vágó:
Justin Krish és Nick Moore

Zene:
Patrick Doyle

Szereplők:
Emma Thompson, Colin Firth, Kelly Macdonald, Thomas Sangster, Derek Jacobi, Angela Lansbury

Műfaj:
családi, vígjáték

Játékidő:
97 perc

Ország:
Nagy-Britannia

Gyártó:
Universal Pictures, Working Title Films, Three Strange Angels, Studio Canal

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek