Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Nagydumás kiscsajok

Uptown Girls

90% / 1 szerkesztő
35% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2003. augusztus 15.
Magyarországi premier: 2003. december 4.

Molly Gunn (Brittany Murphy) a New York-i elit társaság egyik központi alakja. Egy legendás rock-sztár gondtalan lánya, a menő csajok prototípusa: a divattervezők mind őt akarják öltöztetni, a legszexisebb agglegények mind az ő kegyeit keresik, és szülinapi buliját a legtutibb partik egyikeként tartják számon. Élete nem más, mint egy véget nem érő buli. Ám amikor örökségét lenyúlja könyvelője, a szórakozásnak hirtelen vége szakad, és Molly arra kényszerül, hogy valami olyasmit tegyen, amit addig el sem tudott volna képzelni - munkát vállaljon.

Legjobb barátnője, Ingrid (Marley Shelton) és haverja, Huey (Donald Faison) segítségével sikerül munkát találnia -  Roma Schleine (Heather Locklear), a sikeres lemezkiadó-vezető babysittert keres lánya mellé. A 8 éves Ray Schleine (Dakota Fanning) kicsit koravén kislány, akinek az életét a baciktól való félelem és a tökéletes viselkedésre való törekvés teszi ki. Ray sosem volt szoros kapcsolatban anyjával, és mivel pesztonkából is vagy tucat fordult meg mellette, sok stabilitás nincs az életében. Éppen ezért arra törekszik, hogy mindent, amit csak tud, irányítása alá vonjon.

Mollynak sosem volt szüksége arra, hogy megfontolt felnőttként viselkedjen. Ezzel szemben viszont Ray a világ súlyát a saját vállára vette. Most viszont itt az alkalom, hogy megtanítsák egymást arra, hogy miként viselkedjenek mindketten a koruknak megfelelően.

Rendezte:
Boaz Yakin

Forgatókönyv:
Julia Dahl

Operatőr:
Michael Ballhaus

Vágó:
David Ray

Zene:
Lesley Barber és Joel McNeely

Szereplők:
Brittany Murphy, Dakota Fanning, Heather Locklear, Marley Shelton

Műfaj:
vígjáték, romantikus

Játékidő:
92 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Metro-Goldwyn-Mayer

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek