Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Nagy zűr Korzikán

L'enquéte Corse

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. október 6. - Franciaország
Magyarországi premier: 2005. január 13.

Remi Francois (Christian Clavier), akit Jack Palmer néven is ismernek, foglalkozását tekintve magándetektív. Meg van győződve arról, hogy a nők ellenállhatatlannak találják, és a szakmájában is a legjobbak közé tartozik. Egy nap megbízást kap egy vidéki közjegyzőtől: meg kell találnia a korzikai Ange Leonit (Jean Reno), aki tekintélyes összeget örökölt, de valahogy köddé vált.

Palmer számára a megbízatás valóságos üdülésnek tűnik a már megszokott, kényesebb ügyekhez képest. De amint megérkezik a szépség szigetére, a tervezett nyaralás rémisztő akadályversennyé válik számára. Bár kényeztetni próbálja a helybelieket, azok nem hajlandók a segítségére lenni, ráadásul valaki követi, egy rendőr tévedésből jól megruházza, felrobbantják az autóját, majd elrabolják a szeparatisták, és a titokzatos Ange Leoni is előkerül.

A kedveszegett Palmer belefárad a hiábavaló keresésbe, és úgy dönt, hazatér a még távolról sem ilyen napfényes Párizsba. Dargent rendőrfőnök (Didier Flamand) azonban elfogadhatatlannak tartja a meghátrálást, ugyanis ő volt az, aki az elveszett örökösről szóló történetével idecsalta a magándetektívet annak reményében, hogy a tehetséges Palmer segítségével végre lezárhatja a Leoni-ügyet, amelyben a rendőrség kudarcot vallott.

Ange Leoni, a magányos farkas és a helybeliek bálványa, akitől egyszerre tartanak és mélyen tisztelik, elrejtőzött, miután meglovasította azt a pénzt, amelyet a francia kormányzat küldött a szeparatistáknak a fegyverszünet megkötése érdekében. Leoni el akar tűnni a szigetről, de a szeparatisták a nyomában loholnak, a rendőrök pedig le akarják tartóztatni, hogy eltussolják a történteket.

Jack Palmer találkozik egy csinos korzikai lánnyal, Léával (Caterina Murino), aki az első pillanatban az ujjai köré csavarja a szórakozott nyomozót. Palmert olyannyira elvakítja önnöm híúsága, hogy beleesik Léa csapdájába: a nő elrabolja őt, és elviszi Ange Leonihoz, akiről kiderül, hogy a fivére. A detektív hamar rájön, hogy a rendőrök titokban manipulálták őt, de elkésett ezzel a felismeréssel, mivel már belebonyolódott a Leoni klán ügyeibe, és túszból lelkes résztvevője lett annak a csapatnak, amely Ange menekülését szervezi. Sőt, nemcsak a beígért honorárium lelkesíti, hanem a gyönyörű, tüzes Léa iránt érzett szerelme is…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: rocco

Rendezte:
Alain Berberian

Forgatókönyv:
Christian Clavier

Operatőr:
Pascal Gennesseaux

Vágó:
Véronique Parnet

Zene:
Alexandre Desplat

Szereplők:
Christian Clavier, Jean Reno, Caterina Murino, Didier Flamand, Pierre Salasca, Pido, Alain Maratrat, François Orsoni, Nathanael Maini, Albert Dray, Daniel Delorme, Guy Cimino

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
92 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Gaumont/Légende Productions/Ouille Productions

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek