Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Na, végre itt a nyár!

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2002. június 20.

A film központi konfliktusa: hőseink nagyszülei pénzt kérnek kölcsön a falu gazdag vállalkozójától, amit aztán nem tudnak visszafizetni. Úgy tűnik, elvesztik a családi birtokot. Hőseink azonban rájönnek, hogy a vállalkozó a polgármesterrel összefogva a birtokon és a falu földjén veszélyeshulladék-telepet akar létesíteni. A vállalkozó megszerzi hasznosításra a falu földjét, de tervét az utolsó pillanatig titokban akarja tartani.

Hőseink leleplezik a vállalkozót. Mivel nagyszüleik egykor a világhírű Leopoldi Világcirkusz művészei voltak, úgy döntenek, összeszedik a régi társulatot és nagyszabású búcsúelőadást rendeznek. Azt remélik, hogy az előadás bevételéből ki tudják fizetni nagyszüleik tartozását. A vállalkozó és a polgármester azonban mindent megtesznek, hogy tervük kudarcba fúljon.

A nagy hagyományokkal rendelkező magyar családi mozi tradícióit kívánjuk követni. A Na, végre itt a nyár! méltó folytatása lesz annak a magyar közönségfilmes örökségnek, amit a Keménykalap és krumpliorr, vagy az Egri csillagok teremtettek meg nagy sikert aratva máig érvényes üzenetükkel. A történet főszereplői napjaink Magyarországán élő gyerekek, akikre izgalmas, mulatságos és megható kalandok sora vár. Meg kell menteniük szüleik házasságát és nyugdíjas nagyszüleik vidéki kúriáját, azt a mesevilágot, ahol gyerekkoruk legboldogabb pillanatait élték át.

Rendezte:
Fonyó Gergely

Forgatókönyv:
Hegedűs Bálint ötlete alapján Tímár Péter

Operatőr:
Halász Gábor

Szereplők:
Reviczky Gábor, Szarvas József, Földessy Margit, Tóth Ildikó, Hunyadkürty István, Végvári Tamás, Rudolf Péter, Bánsági Ildikó, Nagy-Kálózy Eszter, Szulák Andrea, Baradlai Viktor, Gallus Attila, Kovács Lehel, Reviczky Nóra

Műfaj:
vígjáték

Gyártó:
Megafilm

Hazai moziforgalmazó:
Megafilm

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek