Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

My Blueberry Nights

My Blueberry Nights

70% / 2 szerkesztő
40% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2007. május 16. (Cannes)
Amerikai premier: 2008. április 4.
Magyarországi premier: 2008. július 3.

Mi történik a szerelemmel, ahogy múlik az idő? Túlélik-e az érzések az elválást vagy, ha egyszer valamit elveszítettünk, akkor azt már soha nem találjuk meg?

Jeremy egy New York-i kávéház tulajdonosa, az egyik vendége, Elizabeth tőle tudja meg, hogy a barátja ott járt egy másik lánnyal. Az összetört szívű, megcsalt lány estéről estére betér a kávézóba, remélve, hogy volt barátja eljön az otthagyott lakáskulcsáért. Éjjelente sokat beszélgetnek Jeremyvel, kiderül, hogy a fiú azért nem ment még el a városból, mert azt reméli, hogy volt barátnője egyszer visszatér hozzá.

Egy nap Elizabeth váratlanul elhagyja New Yorkot, Memphisbe, majd Las Vegas-ba költözik. Szeretné újra megtalálni régi önmagát, és eltávolodni volt barátja emlékétől. De Jeremy-től nem akar elszakadni, képeslapokat küld a fiúnak, és beszámol azokról az emberekről, akikkel a sors összehozza. Jeremy-nek egyre jobban hiányzik a lány, de mivel a képeslapokon nincsen cím, nem tudja megtalálni…

Wong Kar-Wai első angol nyelven forgatott filmje.

Rendezte:
Kar Wai Wong

Forgatókönyv:
Kar Wai Wong

Operatőr:
Darius Khondji

Vágó:
William Chang

Zene:
Ry Cooder

Szereplők:
Jude Law, Norah Jones, Rachel Weisz, Natalie Portman, David Strathairn, Frankie Faison

Műfaj:
romantikus

Játékidő:
90 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. július 3.

"A film valóban túlontúl festői, helyenként agyonszűrőzött képekkel operál, ez azonban egyértelmű koncepció – a különféle városok más és más dominanciájú színvilággal rendelkeznek, amik egyben lelki állapotot is jelképezhetnek, hiszen hősnőnk mást és mást él át és tanul meg minden egyes tartózkodási helyén. A túlesztétizáltság valójában érthető a történetre is – a My Blueberry Nights azonban sem képileg, sem cselekményvezetését tekintve nem ér fel egy másik hollywoodi elsőfilm, a magyar származású Koltai Lajos Estéjének szépelgésével. WKW ugyanis, kiváltképp, ha szerelemről van szó, az emberi természetnek jobb ismerője magyar társánál, így tagadhatatlan előnnyel indul hozzá képest."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek