Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mr. és Mrs. Smith

Mr. and Mrs. Smith

Nem láttuk.
50% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. június 10.
Magyarországi premier: 2005. július 14.
Magyarországi DVD premier: 2006. január 24.

John (Brad Pitt) és Jane (Angelina Jolie), azaz a Smith-házaspár idilli és teljesen átlagos életet él. Szép lakásuk és jó munkájuk van, és ami a legfontosabb: szeretik egymást. Mindkettejüknek van azonban egy titkuk: profi bérgyilkosok, és ezt az apró tényt még nem közölték egymással. Most azonban eljött az igazság pillanata, hisz legújabb feladatuk az, hogy végezzenek egymással…

Ez azonban nem az a film, ahol ilyenkor nagy ölelkezésekre számíthatunk, ellenkezőleg: Mr. and Mrs. Smith szabályosan elkezd egymásra vadászni… És még mondja valaki, hogy A Rózsák háborúja (Turner vs. Douglas) volt a házaspárok rémálma!

A hivatalos forrás által “szexi akció-thriller”-nek nevezett alkotást az a Doug Liman  rendezte, aki a A Bourne-rejtély-jel vált Hollywood egyik kedvencévé. A film forgatókönyvírója ugyancsak a nagy stúdiók kedvence lehet: a brit születésű Simon Kinbergnek hivatalosan még egy filmje sem futott a mozikban, ám olyan forgatókönyveken dolgozott anonímként, mint a Charlie angyalai 2., A macskanő valamint az Elektra. Idén a XXX folytatását, a Fantastic Four-t, jövőre pedig az X-Men 3.-at is jegyzi - immáron hivatalos forgatókönyvíróként.

Rendezte:
Doug Liman

Forgatókönyv:
Simon Kinberg

Operatőr:
Bojan Bazelli

Vágó:
Michael Tronick

Zene:
John Powell

Szereplők:
Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn, Adam Brody, William Fichtner, Kerry Washington, Keith David

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
120 perc

Ország:
USA

Gyártó:
20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek