Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mr. Bean nyaral

Mr. Bean's Holiday

60% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2007. augusztus 24.
Magyarországi premier: 2007. március 29.
Magyarországi DVD premier: 2008. november 6.

Egy esős angol délutánon Mr. Bean (Rowan Atkinson) a helyi templomban rendezett tombolán megnyeri a fődíjat: egy egyhetes dél-franciaországi üdülést, és egy vadonatúj videokamerát. Cannes-ban fog megszállni, pont a híres filmfesztivál idején.

Egy Eurostar-vonattal Párizsba utazik, és közben mindent lefilmez új videokamerájával. A Gare de Lyon pályaudvaron megkér egy másik utast, hogy filmezze le, amint felszáll a Cannes-ba induló vonatra. A férfi nem más, mint Emil Duchesvsky orosz filmrendező (Karel Roden), aki szintén Cannes-ba tart, hiszen a filmfesztivál zsűrijének egyik tagja. Emil beleegyezik, hogy filmez, ám emiatt véletlenül lemarad a vonatról. Mr. Bean a vonaton veszi észre, hogy Emil tízéves fia, Sztyepan (Max Baldry) az apja nélkül maradt.

A furcsak páros végül együtt próbál meg eljutni Cannes-ba - és hiába megy a vonat egyenesen arra, Mr. Bean nem lenne Mr. Bean, ha nem kerekedne eszeveszett és fergeteges road-movie a simának tűnő projektből.

Rowan Atkinson második egészestés Bean-kalandja a színész elmondása szerint az utolsó fejezet lesz a Bean-sagából.

Rendezte:
Steve Bendelack

Forgatókönyv:
Richard Curtis, Robin Driscoll, Simon McBurney, Hamish McColl

Operatőr:
Baz Irvine

Vágó:
Tony Cranstoun

Szereplők:
Rowan Atkinson, Emma De Caunes, Jean Rochefort, Max Baldry, Willem Dafoe

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
95 perc

Ország:
Nagy Britannia / USA

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2007. április 15.

"Mr. Bean nyaralása pontosan olyan film, amelyre illik az az anakronisztikus vélemény, miszerint annyira rossz, hogy már jó. Tudom, tudom, a Bean-féle gegparádét nem illik film-számba venni, de hát csak úgy tekint rá az ember, mely szerint egy összefüggő, szórakoztató alkotás. És mondjak valamit? Nagyjából az is."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek