Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Moulin Rouge

Moulin Rouge!

Nem láttuk.
100% / 3 olvasó
Ősbemutató: 2001. május 9. (Cannes)
Amerikai premier: 2001. május 18.
Magyarországi premier: 2001. október 18.

Párizs, a századfordulón. Christian (Ewan McGregor) ragyogóan tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec bohém körében tölti napjait. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságába, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világába, ahol szinte minden elképzelhető - kivéve az őszinte szerelmet. Christian azonban őrülten beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának legünnepeltebb csillagába. Satine (Nicole Kidman) a város leghíresebb kurtizánja, s a kánkán nevű, botrányos táncáról ismert Moulin Rouge színpadán lép fel. Amikor Christian megjelenik az életében, választania kell a fiatalember szerelmes rajongása és egy másik férfi megszállott szenvedélye között.

A Moulin Rouge története az Orpheusz-mítoszból merít, melynek hőse, a dalnok alászáll az alvilágba, hogy megtalálja és visszahozza szerelmesét. A film zenéje a huszadik század számos népszerű popslágerét, többek között Sting, Elton John, Dolly Parton, David Bowie, Lennon és McCartney dalait vonultatja fel.

Baz Luhrmann látványos musicalje 2 Oscar-díjat is nyert (legjobb jelmez, legjobb díszlet)

Rendezte:
Baz Luhrmann

Forgatókönyv:
Baz Luhrmann, Craig Pearce

Operatőr:
Donald McAlpine

Vágó:
Jill Bilcock

Szereplők:
Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh, Garry McDonald, Jacek Koman, Caroline O'Connor, Christine Anu, Matthew Whittet, Kerry Walker, David Wenham, Kylie Minogue

Műfaj:
musical, romantikus

Játékidő:
127 perc

Ország:
Ausztrália, USA

Gyártó:
Bazmark Films, 20th Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó SJ kritikája
2003. december 29.

"Miután a rendező bebocsájtást engedett a \"Moulin Rouge\" falai közé, ráébredtem, hogy a mozitörténelem legőrültebb hullámvasútján van szerencsém részt venni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek