A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/lib/php/sessions/ci_sessionuf6e5bggoe81vt8lr1gpf33o0icgnic4): failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 172

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/lib/php/sessions)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 143

Backtrace:

File: /var/www/moziplussz.hu/application/libraries/Ion_auth.php
Line: 91
Function: library

File: /var/www/moziplussz.hu/public/index.php
Line: 315
Function: require_once

Filmadatlap: Mostohám a zsánerem - Moziplussz.hu
Miért nem frissülünk? Az Moziplussz 2012. júliusában ideiglenesen leállt, az okokról részletesebben itt olvashatsz.
Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mostohám a zsánerem

Tadpole

Nem láttuk.
20% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2002. január 11. (Sundance)
Amerikai premier: 2002. augusztus 2.
Magyarországi premier: 2003. február 13.

Oscar Grubmant (Aaron Stanford) gyönyörű nők veszik körül. Ő maga fogékony, barátságos egyéniség, folyékonyan beszél franciául, imádja Voltaire-t, és úgy véli, jövője egy nő kezében van. Oscar bármely lány számára nagy fogás lenne, a probléma csak az, hogy csupán tizenöt éves. Hazautazik a hálaadás napi víkendre, és a vonaton bevallja legjobb barátjának, Charlie-nak (Robert Iler), hogy tervei vannak a vakációra: el fogja nyerni igaz szerelme szívét. De itt is akad egy lényeges probléma, ugyanis Oscar szívszerelme nem más, mint a mostohaanyja, Eve (Sigourney Weaver).

Oscar biztos benne, hogy ő jobb társa lenne Eve-nek, mint az apja (John Ritter), akit szerinte munkamániája megakadályoz abban, hogy sikeres férj legyen. Grubmanék házában a hálaadás ünnepe egyben értelmiségi találkozót is jelent, ugyanis családjukkal együtt megjelennek apja kollégái a Columbia Egyetem történelmi tanszékéről. Oscartól mindenki ugyanazt kérdezi: ugye, a Columbián akar továbbtanulni, mire a fiú közli, hogy inkább orvosnak készül.

Csak egyetlen személy van, akivel vidáman elcseveghet, ő Eve legjobb barátnője, Diane (Bebe Neuwirth), akivel egész este franciául beszélget. Vacsora után Oscar apja megkéri a fiút, hogy kísérje haza Diane-t. Bár a nőt lenyűgözte a fiú, Oscar nem látszik érdeklődni iránta, taxit hív neki, majd elballag a szomszédban lévő bárba, ahol italba fojtja Eve iránti érzelmeit. Miközben hazafelé botorkál, összefut Diane-nal, aki egy Eve-től kölcsönzött sálat visel. Mivel nem akarja, hogy részegen menjen haza, Diane meghívja Oscart magához egy kávéra, és mivel kiropraktikával foglalkozik, felajánlja Oscarnak, hogy kimasszírozza belőle az alkoholos bódulatot. A masszázsasztalon fekvő fiatal fiú teste elbűvöli Diane-t, s amikor Oscar a nő simogató kezével párosulva megérzi az Eve-től kölcsönzött sálon mostohaanyja parfümjének illatát, ő sem bírja tovább…

Rendezte:
Gary Winick

Forgatókönyv:
Niels Mueller

Operatőr:
Hubert Taczanowski

Vágó:
Susan Littenberg

Zene:
Renaud Pion

Szereplők:
Aaron Stanford, Sigourney Weaver, John Ritter, Bebe Neuwirth, Kate Mara, Ron Rifkin

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
78 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Miramax

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó BG kritikája
2003. december 29.

"Voltaire minden bizonnyal a film forgatókönyvírójának kedvence lehetett - vagy legalább is az ő könyvével a párnája alatt alhatott minden áldott este, mert a nagy francia gondolkodó egy-egy mondattöredékére igyekezett felfűzni a történet láncait."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek