Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mondd, testvér

Talk To Me

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2007. március 12. (ShoWest)
Amerikai premier: 2007. július 13.
Magyarországi premier: 2007. november 15.

A hatvanas évek Washingtonjában a kisebbségek szociális öntudatra ébredése és a soul zene elterjedése egybeesett, és mindez csodálatos vibrálást eredményezett a levegőben. Ezt használta ki Ralph Waldo „Petey” Greene Jr. (Don Cheadle) az önkifejezés egy sajátos módjára.

Barátnője, az eltántoríthatatlan Vernell Watson (Taraji P. Henson) segítségével műsorvezető lett a WOL-AM csatornán, ahol programigazgatójával, Dewey Hughes-szal (Chiwetel Ejiofor) karöltve forradalmi műsort hoznak létre akkora sikerrel, hogy Petey népszerűsége gyorsan túlszárnyalta még a legnagyobb példaképeiét is.

Petey nemcsak a zenének, hanem az igazságot folyton kereső szókimondásának is köszönhette sikerét, és még a rádió tulajdonosával is vállalta a konfliktusokat az igazáért. Ő lesz Amerika új hangja, aki kendőzetlenül beszél a faji különbségekről és a politikáról egyenesen az emberekhez. Az ő lenyűgöző élettörténetét meséli el ez a film.

A színésznőből rendezővé avanzsált Kasi Lemmons negyedik egészestés direktori ténykedése Amerikában értő fülekre talált: a kritikusok lelkesedtek, ám a filmnek mégsem sikerült betörnie a plázákba.

Rendezte:
Kasi Lemmons

Forgatókönyv:
Michael Genet és Rick Famuyiwa

Operatőr:
Stéphane Fontaine

Vágó:
Terilyn A. Shropshire

Zene:
Terence Blanchard

Szereplők:
Don Cheadle, Chiwetel Ejiofor, Mike Epps, Martin Sheen, Cedric the Entertainer

Műfaj:
életrajzi, dráma

Játékidő:
118 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek