Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mocsokváros utcáin

Being Flynn

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2012. március 2.
Magyarországi premier: 2012. április 19.

Nick Flynn (Paul Dano) fiatal író, aki önmagát keresi. Hiányzik neki elhunyt anyja, Jody (Julianne Moore) és az ő szeretetteljes személyisége. De apja, Jonathan (Robert De Niro) még csak emlékként sem szerepel a számára, hiszen Nick 18 éve nem látta őt.

Jonathan Flynn régóta úgy tekint magára, mint nagy íróra, “mesteri történetmesélőre”. Miután elhagyja feleségét és gyermekét, a saját szabályai szerint éli az életét, végül azonban börtönben köt ki hamis csekkek beváltása miatt. Szabadulása után évekig taxisofőrködik ugyan, ám egyre jobban iszik és egyre különcebb, ezért ezt a munkáját is elveszíti. Előfordult, hogy grandiózus levéllel lepte meg a fiát, mégis teljesen hiányzik Nick életéből.

Amikor végül kilakoltatják, Jonathan egy hirtelen ötlettől vezérelve megkeresi Nick-et, és végre szemtől szemben találkoznak. Az idősebb férfi nagydumás, ugyanakkor van benne valami riasztó, ennek ellenére Nick felkészül rá, hogy helyet csináljon az életében az apjának. De amilyen gyorsan felbukkant Jonathan, olyan hirtelen el is rebben aztán.

Nick továbblép, egy hajléktalanszállón vállal munkát, ahol Captain-től (Wes Studi) és Joy-tól (Lili Taylor) tanulja meg, hogyan bánjon az éjszakáról éjszakára megjelenő vendégekkel. Nick találkozik a hajléktalanokkal - van, aki átmenetileg, van, aki örökre az -, hallgatja a történeteiket, és rátalál élete s munkája céljára. Mindeközben beleszeret munkatársába, Denise-be (Olivia Thirlby). Aztán egy éjjel betoppan a szállóra Jonathan, ott akar éjszakázni, Nick-et pedig felzaklatja a találkozás…

Rendezte:
Paul Weitz

Forgatókönyv:
Nick Flynn könyve alapján Paul Weitz

Operatőr:
Declan Quinn

Vágó:
Joan Sobel

Zene:
Damon Gough

Szereplők:
Robert De Niro, Paul Dano, Julianne Moore, Olivia Thirlby, Eddie Rouse, Steve Cirbus, Lili Taylor, Victor Rasuk, Wes Studi

Műfaj:
dráma

Ország:
USA

Gyártó:
Focus Features, Depth of Field, Corduroy Films, Tribeca Productions

Hazai moziforgalmazó:
Big Bang Media

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek