Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mix

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2004. február 19.

A DJ Középiskola diákja, Mitch Banko (Alex Weed) arról ábrándozik, hogy sztárként fog ragyogni a los angelesi hip-hop világ egén. Álmai azonban összeomlanak, amikor a szigorú nevelési elveket valló, Amerikában bevándorlóként élő apja (Kulka János) magával hurcolja Magyarországra, a nagyapja (Némethy Ferenc) temetésére. Mitch, aki először van kitéve egy poszt-kommunista ország kemény és könyörtelen világának, keserű valóságra ébred, amikor lekési az Amerikába induló repülőjáratot, és apja közli vele, hogy ideje, hogy felnőttként viselkedjen, úgyhogy jusson haza egyedül, ahogy tud.

Egyetlen fillér nélkül, ott rekedve a káprázatos Budapesten, szülei egzotikus metropoliszában, Mitch-nek mindössze öt napja van, hogy időben visszaérjen Los Angelesbe, az egész jövőjét megalapozó DJ-vetélkedőre. A repülőjegyre való pénz megszerzése ebben az újdonsült kapitalista világban, ahol mindenki kezét-lábát töri a nagy igyekezetben, hogy összekaparja a szükséges anyagiakat, nehezebb feladatnak bizonyul, mint azt Mitch elképzelte. Különösen igaz ez akkor, amikor váratlanul felbukkanó dolgok a helyzet újszerűségét még tovább fokozzák: a zene bódulata, az őrjöngően vad szex, a magyar pornó maffia (élén: Rudolf Péter), egy addig sose látott nagymama (Koós Olga) és a lány (Gryllus Dorka), akiről mindig álmodott..

Ahogy egyre jobban kifut az időből és a lehetőségekből, Mitch megrendezi saját nagy Budapesti Buliját, amelyre a magyar alvilág legmenőbb ifjú tehetségét hívja meg fellépni. Amikor már úgy tűnik, hogy minden a terv szerint alakul, a vendégszereplő leányzó meglóg, a zsaruk razziát rendeznek a helyszínen, a bulit betiltják, a pénznek nyoma vész, és Mitch a börtönben köt ki. Mitch már éppen arra készül, hogy feladja az álmát, amikor a nagyanyja megtanítja valamire, ami életének legfontosabb és legértékesebb tanulsága: álmodozni, az egy dolog; megint más tudni azt, hogy az álom mikor s hogyan válhat valóra!

Rendezte:
Steven Lovy

Forgatókönyv:
Steven Lovy

Operatőr:
Vecsernyés János

Vágó:
Steven Lovy

Zene:
Tim Kelly, Balkán Fanatik

Szereplők:
Alex Weed, Gryllus Dorka, Kulka János, Rudolf Péter, Kolovratnik Krisztián, Jeffrey Schecter, Csákányi Eszter, Némethy Ferenc

Műfaj:
dráma, zenés, romantikus

Játékidő:
95 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
HCC Media, Post Edison

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek