Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mission: Impossible 2.

Mission: Impossible II

60% / 1 szerkesztő
43% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2000. május 24.
Magyarországi premier: 2000. július 6.

A számítógépzseni Luther Stickellel az oldalán és egy gyönyörűséges tolvajjal a szívében Ethan Hunt különleges ügynök egy lehetetlennek látszó küldetést teljesítve végigszáguld Ausztrálián és Spanyolországon, hogy egy rossz útra tért gonosztevőt megakadályozzon abban, hogy saját pusztító küldetését teljesítse.

A hatvanas-hetvenes évek népszerű tévésorozata alapján 1996-ban került a mozikba Jan de Bont rendező akciófilmje, és nem késhetett sokáig a folytatás: az 1999-ben John Woo (Rés a pajzson, Ál/Arc) irányításával és 125 milliós költségvetéssel forgott a M:I-2. A 2000. májusában mozikba került alkotás Amerikában 215, világviszonylatban pedig összesen 565 millió dollárt kaszírozott.

Rendezte:
John Woo

Forgatókönyv:
Ronald D. Moore, Brannon Braga, Robert Towne

Operatőr:
Jeffrey L. Kimball

Zene:
Hans Zimmer

Szereplők:
Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton, Ving Rhames, Richard Roxburgh, Rade Serbedzija, Dominic Purcell, Brendan Gleeson, Anthony Hopkins

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
123 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2000. július 9.

"Hiányzik a film első 3/4 részéből a spiritusz, mintha Woo csak néha ugrott volna be hetente a forgatásra. Több mint másfél óra kellett ahhoz a vásznon, hogy Woo leállítsa Cruise-t, mondván, nincs több lacafaca, tapossunk a lecsóba és mutassuk már valamit azoknak a szerencsétleneknek, akik az akcióért ácsingóztak a pénztárak előtt. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek