Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Miss Potter

Miss Potter

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2006. december 29.
Magyarországi premier: 2007. június 7.

Beatrix Potter (Renée Zellweger) rendesen megbolygatta a huszadik század elejének irodalmi életét. Ezekben az időkben a hozzá hasonló fiatalasszonyok szeme előtt csupán a jó házasság reménye lebegett, de Beatrix másképp gondolkodott. Szembeszállt a kor elvárásaival és lassan, de biztosan ikonikus figura vált belőle.

Tollából számos olyan mesehős származik, akit ugyanúgy szeretnek most is, mint tették azt száz évvel ezelőtt, és könyvei sosem kerültek le a boltok polcairól. De míg idáig eljutott, Miss Potternek nagyon hosszú és rögös utat kellett bejárnia.

Szülei nem értették, miért utasított el minden kérőt, hogy csak a könyveknek és a képzeletének éljen. Mikor megismerkedik Norman Warne-nal (Ewan McGregor), a szárnyait próbálgató könyvkiadóval, kettejük közt szenvedélyes szerelem bontakozik ki, és elhatározzák, hogy a közvélemény ódzkodása ellenére publikálják Miss Potter történeteit…

Ez a film róla, a nagy mesélőről szól.

A Babe c. családi film két Oscarra jelölt rendezője, Chris Noonan 11 év kihagyással készített újra nagyjátékfilmet. A mesés elemeket is tartalmazó, romantikus életrajzi mozi azonban végül elkerülte a díjesőt és az anyagi sikert.

Rendezte:
Chris Noonan

Forgatókönyv:
Richard Maltby Jr.

Operatőr:
Andrew Dunn

Vágó:
Robin Sales

Zene:
Nigel Westlake

Szereplők:
Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson, Barbara Flynn, Bill Paterson

Műfaj:
romantikus, dráma

Játékidő:
92 perc

Ország:
Nagy Britannia / USA

Gyártó:
The Weinstein Company

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. június 7.

"Sok nyúl disznót győz, gondolhatta a rendező. Úgy vélte, ha egy kedves kis történetet egy hajszálpontosan rekonstruált miliőben (a 19-20. század fordulójának Londonja és brit Tóvidéke) mesél el remek színészi alakításokkal, filmje sikeres lehet. Ráadásul a miliőrajz ürügyén kacagtatóan hiteles képet kapunk a korabeli angol társadalom fonákságairól is: az osztálytudatosság és képmutató erkölcsösség kettős szorításában vergődő Potter családban lejátszódó összes jelenet tartós mosolyt csal az arcunkra. Noonan igyekezete nem volt hiábavaló, hiszen a Miss Potter kifejezetten jó film lett."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek