Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Miranda

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2002. január 18. (Sundance)
Magyarországi premier: 2003. március 27.

Frank (John Simm) egy könyvtárban hegyezi a zabot Elvis-frizurában és a szokásos Frank Sinatra szerkóban. Munkájának hiábavalósága kézzel tapintható: a könyvtárat hamarosan lebontják.

Frank élete egy szempillantás alatt megváltozik, amikor az amerikai bombázó, Miranda (Christina Ricci) belép a könyvtárba és megigézi Franket. Miranda el szeretné kerülni azt a két japán üzletembert, akikre rá kívánja sózni a lebontandó könyvtárat, ezért megkéri Franket, mutassa meg a már bezárt előadótermet. Frank megragadja az alkalmat és félénken meghívja Mirandát egy italra. Óriási meglepetésére a lány elfogadja a meghívást.

Másnap este Miranda és Frank egy munkásklubban találkoznak. Frank roppant bizonytalannak tűnik, de hóbortossága lefegyverzi és elbüvöli a lányt. ő pedig fülig szerelmes lesz.

A cselekmény csak bonyolódik, amikor Miranda, aki valójában a szélhámos Christian (John Hurt) bizalmasa, kénytelen pénzt kicsikarni Nailorból, a felületes milliomosból (Kyle MacLachlan). Christian pénzt, Nailor szexet követel tőle. A lány az új szeretőjénél keres vigasztalást.

Néhány napig Franknek és Mirandának lélegzetelállító, eufórikus románcban van részük, ami Frank szavait idézve “csokiból, cigiből, óvszerből és hajszából” áll. Két hét elteltével, Miranda mégis elhagyja Franket, hogy összehozza az üzletet a japánokkal és visszatérjen Christianhez, illetve Nailorhoz. Miközben Frank mit sem sejtve, nyugodtan alszik, Miranda tökéletes, szinte kifogástalan üzletasszonnyá változik és felszívódik. Frank, elvesztve szerelmét, teljesen összeomlik…

Rendezte:
Marc Munden

Forgatókönyv:
Rob Young

Operatőr:
Ben V. Davis

Vágó:
Bill Diver

Zene:
Murray Gold

Szereplők:
Christina Ricci, John Hurt, John Simm, Kyle MacLachlan, Cavan Clerkin

Műfaj:
romantikus, thriller

Játékidő:
90 perc

Ország:
Nagy-Britannia, Németország

Hazai moziforgalmazó:
FF Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek