Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mindörökké Batman

Batman Forever

Nem láttuk.
55% / 2 olvasó
Amerikai premier: 1995. június 16.
Magyarországi premier: 1995. szeptember 1.

Ez a világ az álmok világa, a lidérces, szorongató álmoké. Egy szupermodern, kiismerhetetlen, nyomasztó városról, ahol csak a neon- és lézerreklámok világítják meg az éjszakát. Ám a képregényről elénk lép a hős, és kiszáll elképesztő járgányából, árnyként suhan, hogy felvegye a harcot a gonosz ellen, az igazságért.

E nagyszabású előadásban olyan rejtélyes alakok is felbukkannak, mint Rébusz (Jim Carrey), vagy a gonosz Kétarc (Tommy Lee Jones). A kalandból nem hiányozhat Batman (Val Kilmer) segítőtársa, Robin (Chris O‘Donnell) sem. És hogy teljes legyen a kép, itt van még a megigéző szépség, dr. Chase Meridian (Nicole Kidman) is.

Az új Batman-filmek során a harmadik alkotást már nem Tim Burton, hanem Joel Schumacher rendezte - ugyancsak parádés szereposztásban. A 100 millió dollárból forgatott alkotás, bár nem érte el az első rész hatalmas bevételét, nagyobb tömegeket vonzott, mint a Batman visszatér. Világviszonylatban 333 millió dollárt költöttek a mozijegyekre, ebből az Egyesült Államokban 184 milliót.

Rendezte:
Joel Schumacher

Forgatókönyv:
Lee Batchler, Janet Scott Batchler, Akiva Goldsman

Operatőr:
Stephen Goldblatt

Vágó:
Mark Stevens, Dennis Virkler

Zene:
Elliot Goldenthal

Szereplők:
Val Kilmer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman, Chris O'Donnell, Drew Barrymore, Debi Mazar

Műfaj:
akció, kaland, fantasy

Játékidő:
122 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek