Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mindenütt nő

Sweet Home Alabama

50% / 1 szerkesztő
30% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2002. szeptember 27.
Magyarországi premier: 2002. december 26.

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) New York egyik legmenőbb ifjú divattervezője, gyönyörű és bájos nő, ráadásul most kérte meg a kezét a város legkívánatosabb agglegénye, Andrew Hennings (Patrick Dempsey).

A férfi nemcsak hogy vonzó, hanem történetesen nagyon gazdag is, hiszen Mayor Kate Hennings (Candice Bergen), a “Nagy Alma” polgármesternőjének a fia. Mindez együtt olyan tökéletesen hangzik, hogy az már gyanús! Kell, hogy legyen benne valami kis bibi, hiszen az élet sohasem csak fehér vagy fekete.

És ahogy az kell, ott is van az a “csöppnyi” probléma! Melanie ugyanis vőlegénye nélkül akar hazautazni egykori (a szó legszorosabb értelmében vett) vidéki otthonába, hogy falusi szüleivel, Pearl és Earl Smooterrel (Mary Kay Place és Fred Ward) közölje a jó hírt. Már csak azért is, mert egyúttal a férjétől, Jake Perrytől (Josh Lucas) is el szeretne válni! Ugyanis még azelőtt, hogy nekivágott a fényes nagyvárosnak, otthon hozzáment az egyik borostás, nagyhangú, neveletlen, sörissza sráchoz - első szerelméhez. És mielőtt megérkezik a városi vőlegény, muszáj nyélbe ütni a vidéki válópert. “Csupán” csak két kérdéssel adós a történet: vajon Jake is el akar-e válni ‘Mel’-től, és Melanie szíve nem inog-e meg.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Andy Tennant

Forgatókönyv:
Douglas Eboch, C. Jay Cox, Andy Tennant és Rick Parks

Operatőr:
Andrew Dunn

Vágó:
Troy Takaki és Tracey Wadmore-Smith

Zene:
George Fenton

Szereplők:
Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen, Mary Kay Place, Fred Ward, Ethan Embry, Jean Smart, Dakota Fanning, Courtney Gains

Műfaj:
romantikus, vígjáték

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2003. január 3.

"Ami közös a főhősnőben és a filmben: talán lehet őket szeretni, de dicsérni semmiképpen. Mellé, mellé, mellé!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek