Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mindenki szereti a bálnákat

Big Miracle

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2012. február 3.
Magyarországi premier: 2012. február 23.

Az Alaszka északi csúcsán dolgozó helyi riporter, Adam Carlson (John Krasinski) már alig várja, hogy leléphessen valamilyen nagyobb nézettségű hely és állás felé. Ám amikor végül beüt élete sztorija - rábukkan egy jég alá szorult szürkebálna családra - a világ jön el őhozzá. Egy olajmágnás, államfők és szenzációéhes újságírók bukkannak fel a fagyos városkában, de aki miatt Adam leginkább aggódik, az Rachel Kramer (Drew Barrymore). A lány ugyanis nemcsak hogy szókimondó környezetvédő, de ráadásul a volt barátnője is.

Az idő egyre gyorsabban fogy, ezért Rachel-nek és Adam-nek össze kell hozniuk egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, az olajcégek, valamint az orosz és amerikai hadsereg között, hogy ellentéteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat. Ahogyan aztán a világ figyelme a földgolyó jégsapkája felé irányul, a veszélyeztetett állatok kimenekítése a nemzetek közös ügyévé válik, és pillanatnyi enyhülést hoz a hidegháborúban.

Az emberek szívét világszerte rabul ejtő igaz történet alapján készült kalandfilm lenyűgöző történet egy kisvárosi riporterről és egy Greenpeace aktivistáról, akikhez a két rivális nagyhatalom is csatlakozik, hogy megmentsenek egy szürkebálna családot.

Rendezte:
Ken Kwapis

Forgatókönyv:
Thomas Rose könyve alapján Jack Amiel és Michael Begler

Operatőr:
John Bailey

Vágó:
Cara Silverman

Zene:
Cliff Eidelman

Szereplők:
Drew Barrymore, Kristen Bell, Dermot Mulroney, John Krasinski, Ted Danson, Stephen Root, Vinessa Shaw

Műfaj:
dráma

Játékidő:
107 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Working Title Films, Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek