Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mindenki megvan

Everybody's Fine

90% / 1 szerkesztő
85% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2009. november 3., AFI Filmfesztivál (USA)
Amerikai premier: 2009. december 4.
Magyarországi premier: 2010. február 25.

Frank Goode (Robert De Niro) egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy képes legyen mindent megadni családjának. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson az életén.

Mivel mindig is Frank felesége volt a kapocs a gyerekek és a férfi között, 8 hónappal az asszony halála után úgy dönt, megpróbálja egyedül összehozni a családot, ezért szervez egy hatalmas családi barbecue hétvégét. Az ötlet remek, a szervezés is jól halad, egészen addig, míg a gyerekek elkezdik sorban lemondani a programot, mindenféle jól hangzó kifogás mögé bújva.

Frank az orvosa szigorú figyelmeztetése ellenére a kezébe veszi az ügyet, becsomagol, és nyakába veszi Amerikát, hogy sorra meglepje sikeresnek és boldognak hitt gyerekeit. Elsőként Davidet (Austin Lysy), a művészt látogatja meg New Yorkban, majd a reklámszakmában utazó lányát, Amy-t (Kate Beckinsale) Chicagóban. Utána karmester fiát, Robertet (Sam Rockwell) veszi sorra Denverben, utolsóként pedig legkisebb lányát, Rosie-t (Drew Barrymore), a Las Vegas-i táncosnőt. A látogatások során azonban rá kell döbbennie, hogy a gyerekek egyáltalán nem olyan boldogok és sikeresek, ahogyan azt még a felesége mesélte neki…

Kirk Jones szívhez szóló filmje olyan családi problémát jár körbe, amelyet sokan jól ismerhetnek a modern világban. Szülők és gyerekek távol élnek egymástól, és annyira lefoglalják őket a problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat. A Mindenki megvan az Oscar-díjas Giuseppe Tornatore 1990-es Stanno Tutti Bene című drámája nyomán készült.

Rendezte:
Kirk Jones

Forgatókönyv:
Kirk Jones

Operatőr:
Henry Braham

Vágó:
Andrew Mondshein

Zene:
Dario Marianelli

Szereplők:
Robert De Niro, Austin Lysy, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Lucian Maisel, Damian Young, James Frain, Melissa Leo

Műfaj:
dráma

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA, Olaszország

Gyártó:
Miramax Films, Hollywood Gang Productions

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek