Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Millió dolláros bébi

Million Dollar Baby

90% / 1 szerkesztő
87% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. december 15.
Magyarországi premier: 2005. március 10.
Magyarországi DVD premier: 2005. november 23.

Frankie Dunn (Clint Eastwood) számos nagyszerű bokszbajnokot nevelt ki edzői pályafutása során. A legfontosabb tudnivaló, amit megtanított nekik, saját életfilozófiájának összefoglalása volt: mindig, mindenképpen védd magad. Miután lányával véglegesen megromlott a kapcsolata, Frankie senkit nem engedett közel magához. Egyetlen barátja Hepaj (Morgan Freeman), az egykori bokszoló, ő tartja rendben Frankie edzőtermét. Csak ő tudja, hogy a férfi goromba külseje olyan embert álcáz, aki az elmúlt 23 évben csaknem mindennap misére járt, hogy feloldozást találjon bűnei alól.

Frankie életében egyszer csak megjelenik Maggie Fitzgerald (Hilary Swank). Maggie-t nem kényeztette el az élet, de egy dologban jóval szerencsésebb, mint a legtöbb ember a világon: tudja, hogy mit akar, és minden áron el is akarja érni. Ahhoz, amit eddig meg tudott szerezni magának, tehetségével, kitartásával és rendíthetetlen akaraterejével jutott. Maggie azonban leginkább arra vágyik, hogy higgyen benne valaki.

Frankie viszont arra vágyik a legkevésbé, hogy felelősség szakadjon a nyakába - már a lehetőségtől is kirázza a hideg. Kíméletlenül közli Maggie-vel az igazságot: túl öreg ahhoz, hogy bajnok lehessen, ő pedig egyébként sem foglalkozik női versenyzőkkel. Ám a visszautasítás süket fülekre talál, ha valakinek nincsen más választása. Maggie nem akar vagy nem képes lemondani életcéljáról, ezért naponta eljár Frankie edzőtermébe, és hatalmas elszántsággal gyakorol. Csak Hepajtól kap biztatást. Amikor Frankie látja, hogy Maggie soha nem fogja föladni, morogva ugyan, de elvállalja, hogy profi bokszolót farag belőle.

A közös munka során kiderül, hogy lelkileg közel állnak egymáshoz, mert együtt fel tudják dolgozni a múlt veszteségeit, és valamiképpen az elveszett családot is pótolhatják egymás számára. Azt azonban még nem sejtik, hogy hamarosan olyan küzdelembe csöppennek, amely több szívet és akaratot követel tőlük, mint valaha is gondolni merték volna.

A korábban Rope Burns címre hallgató alkotás F.X. O’Toole novellái alapján készült.

Rendezte:
Clint Eastwood

Forgatókönyv:
F.X. Toole története alapján Paul Haggis és Clint Eastwood

Operatőr:
Tom Stern

Vágó:
Joel Cox

Zene:
Clint Eastwood

Szereplők:
Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman, Jay Baruchel, Mike Colter, Lucia Rijker, Brian F. O'Byrne, Anthony Mackie

Műfaj:
dráma

Játékidő:
137 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Lakeshore International

Hazai moziforgalmazó:
FF Film és UIP Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek