Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Milarepa

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. február 15., Berlini Nemzetközi Filmfesztivá
Amerikai premier: 2007. szeptember 7.
Magyarországi premier: 2010. március 25.

A történet egy valóban létező személy, a 11. században élt, a tibeti buddhisták számára rendkívüli jelentőségű Milarepa kivételes életét meséli el.

A mozi első részben a fiatal és tudatlan Mila Thöpagát (Jamyang Lodro) családjának tragédiája a fekete mágia világába sodorja. Megalázott anyja kérésére kitanulja az okkult tudományokat, és pusztító viharokkal, emberéletek kioltásával leckézteti meg a kapzsi rokonokat, s az igazságtalanságok felett szemet hunyó falubelieket. Mila azonban megretten tettei súlyától és megfogadja, hogy élete hátralévő részében kizárólag a jót szolgálja…

Harmincnyolc évesen, hogy gonosz cselekedeteiért bűnbocsánatot nyerjen, a tibeti buddhizmus nagy mesterének, Marpának a tanítványává szegődik. Anyja halála után egy barlangba vonult vissza, ahol élete hátra levő részét meditációval töltötte… Milarepa 84 éves korában halt meg. Tibet nagy jógiját elhamvasztották, népe ma is tiszteli és dicsőíti.

Milarepa a bkargjudpa (az ige hagyományozását követő) lámaista irányzat megalapítója, és egyben a legnagyobb tibeti költők egyike volt.

Rendezte:
Neten Chokling

Forgatókönyv:
Neten Chokling

Operatőr:
Paul Warren

Vágó:
Suzy Elmiger

Zene:
Joel Diamond

Szereplők:
Orgyen Tobgyal, Kelsang Chukie Tethtong, Jamyang Lodro, Jamyang Nyima

Műfaj:
életrajzi, dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
Bhután

Gyártó:
Shining Moon Productions

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek