Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mielőtt lemegy a nap

Before Sunset

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. február 10. - Berlini Nemzetközi Filmfesztiv
Amerikai premier: 2004. július 2.

A Mielőtt felkel a nap című filmben 1995-ben a fiatal, írással próbálkozó, amerikai Jesse (Ethan Hawke) és a végzős, francia Celine (Julie Delpy) a Budapesttől Bécsbe tartó vonaton ismerkedtek össze. Mindössze 14 órát tölthettek együtt Ausztria csodás fővárosában - amíg mindkettőjüknek folytatnia kellett újtát hazafelé -, de egy remek éjszaka alatt sikerült tüzetesen felfedezniük a város látható és egymás megfoghatatlan szépségeit. Reggel, a pályaudvaron megfogadták, hogy hat hónap múlva ugyanitt, ugyanebben az időben újra találkoznak.

Nos, azon búcsúreggel óta 9 év telt el, és persze nem találkoztak. 2004-ben Jesse európai könyvbemutató turnéját járja, melynek egyik utolsó állomásaként egy párizsi könyvesboltba tér be. S mint ahogy a legszebb romantikus történetekben szokás, Jesse megpillantja Celine-t az üzlet hátuljában. Természetesen megismerik egymást, és kiderül, hogy a lány jelenleg Párizsban él. Jesse este indul vissza repülővel New York-ba, de addig próbálnak minden pillanatot kihasználni, hogy újra megismerjék egymást, és felszedjék azt a kettejük közti vékony fonalat, amelyet kilenc évvel ezelőtt Párizsban kényszerültek elengedni.

A Mielőtt lemegy a nap egy valós időben történő, impulzív és lélekbe hatoló párizsi túra, ahol két karakteres személyiség újra felfedezi, hogy titkos gondolataik és érzéseik az elmúlt idő ellenére sem változtak, és hogy szerelmük továbbra is tombol a nem várt, a próbára tévő ...és különösen egymás iránt. A 2004-ben újra összeállt Richard Linklater - Ethan Hawke - Julie Delpy trió megmutatja, hogy két vágyódó szív romantikus története képes tér és idő átívelésére. Mielőtt felkel a nap, addig legalábbis mindenképp…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Richard Linklater

Forgatókönyv:
Richard Linklater, Julie Delpy és Ethan Hawke

Operatőr:
Lee Daniel

Vágó:
Sandra Adair

Zene:
Julie Delpy (a dal)

Szereplők:
Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff, Louise Lemoine Torres, Rodolphe Pauly, Mariane Plasteig, Diabolo, Albert Delpy, Marie Pillet

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
80 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Castle Rock Entertainment/Detour Filmproduction

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2005. június 7.

"Találkozás egy régi szerelemmel. Találkozás az igaz szerelemmel. Találkozás az egyetlen szerelemmel. Mielőtt felkelt a nap, valami kibontakozott. Most, mielőtt még lemenne a nap, az a valami folytatódik. Folytatódik? Megérdemelné(k)!"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek