Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Micmacs - (N)agyban megy a kavarás

Micmacs á tire-larigot

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2009. szeptember 15., Torontói Nemzetközi Filmfesz
Magyarországi premier: 2010. április 22.
Magyarországi DVD premier: 2010. november 4.

Valahol, egy meg nem határozott poszt-európai színhelyen járunk. Fegyverkereskedők vívják fej-fej melletti erőszakos harcukat, miközben egy apokaliptikus kataklizma réme fenyeget a közeli jövőben. A szerencsétlen Bazil (Dany Boon) még mindig apja sok-sok évvel ezelőtti halálának feldolgozásával küszködik, akivel egy útszéli bomba végzett. Ez volt az az esemény, amely miatt fiatal fiúként árván maradt.

Egy rosszul fizető hivatalnok állás mindennapjaiban próbálja elhelyezni magát a dolgok rendjében, amikor egy eltévedt golyó a fejébe fúródik, és azonnal kórházba kerül. De Bazil túléli a balesetet. Amikor felgyógyul, ott találja magát megtörten, az utcán, a munkanélküliek sorában. Azonban hamarosan felcsillan a remény az újrakezdésre, amikor megismerkedik egy szociálisan számkivetettekből és volt elítéltekből álló csoporttal, akik egy szemétlerakó-telepen élnek.

A furcsa és ijesztő csoport együttérzéssel és lelkes vendégszeretettel fogadja maga közé Bazilt. A férfi - először az életben - úgy érzi, megtalálta azt a helyet, ahová tartozik. Örömmel csatlakozik hozzájuk elbűvölő földalatti otthonukban. Nem sokkal később pedig a bosszúvágy lehetősége is felvillan előtte, hogy összefogván a csoporttal szembeszállhatnak és lerombolhatják a fegyvergyártó cégeket, amelyek apja haláláért is felelősek.

Jean-Pierre Jeunet szatirikus vígjátéka a fegyverkereskedelem témakörét figurázza ki, abszurd módon mutat rá a fegyvergyártók felelősségére a háborús áldozatok összefüggésében. A Micmacs látványvilágában felhasználja Jeunet korábbi munkáit, mint például az Amélie csodálatos élete vagy a Delicatessen.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Jean-Pierre Jeunet

Forgatókönyv:
Jean-Pierre Jeunet és Guillaume Laurant

Operatőr:
Tetsuo Nagata

Vágó:
Hervé Schneid

Zene:
Raphaël Beau

Szereplők:
Dany Boon, André Dussollier, Nicolas Marié, Jean-Pierre Marielle, Yolande Moreau, Julie Ferrier, Omar Sy

Műfaj:
krimi, vígjáték

Játékidő:
105 perc

Ország:
francia

Hazai moziforgalmazó:
Palace Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek