Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Miami Vice

Miami Vice

Nem láttuk.
70% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2006. július 28.
Magyarországi premier: 2006. augusztus 24.
Magyarországi DVD premier: 2007. január 24.

James ‘Sonny’ Crockett (Colin Farrell) és Ricardo ‘Rico’ Tubbs (Jamie Foxx)  megtudják: két szövetségi ügynököt és egy informátor barátjuk családját lemészároltak. Amint dolgozni kezdenek az ügyön, a detektívek egyenesen az Árja Testvériséghez tartozó kegyetlen gyilkosok küszöbén találják magukat és illegális kereskedők egész világra kiterjedő hálójában, amit a legmodernebb technika véd.

Az akció során a társak találkoznak a kartel gyönyörű, félig kínai, félig kubai pénzügyi megbízottjával, Isabellával (Li Gong) – egy nővel, aki pénzt mozgat, mos és befektet. A nő megmutatja Crockettnek, hogyan űzheti el saját démonait, miközben a férfi megpróbálja őt megvédeni a sötétebb erőktől… és a szerelmesek megtanulják, valójában ki-kinek játszik. Ugyanakkor a sztoikus Tubbs beépül a bűnszövetkezetbe, miközben védelmezi kolléganőjét és barátnőjét, Trudyt (Naomie Harris).

Miközben Crockett és Tubbs beépített ügynökökként kábítószert szállítanak Dél-Floridába, egyszerre dolgoznak azon, hogy kiderítsék, melyik csoport felelős barátaik meggyilkolásáért, és feldezik fel az “Új Alvilágrendet”. Küldetésük során átlépnek bizonyos határokat, és a társak kezdik elfelejteni nem csak azt, hogy merre van a felfelé, hanem azt is, hogy a törvény melyik oldalán kéne állniuk…

A nyolcvanas évek nagysikerű, 1984-1989. között műsoron lévő tévésorozatának elkészült a mozifilmes verziója, vagy ha úgy tetszik: újraértelmezése. A rendező nem más, mint a modernkori akciófilm egyik mestere, Michael Mann, aki mellesleg a tévésorozat producere is volt anno.

Rendezte:
Michael Mann

Forgatókönyv:
Michael Mann

Operatőr:
Dion Beebe

Vágó:
William Goldenberg, Paul Rubell

Zene:
John Murphy

Szereplők:
Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong, Naomie Harris, Justin Theroux, Ciarán Hinds, Barry Shabaka Henley

Műfaj:
akció, thriller

Játékidő:
134 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2006. augusztus 25.

"Szerencsére a Miami Vice (...) nem szándékszik hangosan kiröhögni és közröhej tárgyává tenni az alapjául szolgáló sorozatot, és a ’80-as évekbeli életérzést is elhagyta, hogy ezáltal teljesen modernizálja és a mai néző számára is fogyaszthatóvá tegye a sorozat vászonra kívánkozó, aktualizált epizódját. (...) A Miami Vice nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, egyrészt mert története lényegesen kevesebb izgalmat biztosít a Collateralnál, másrészt a színészi játék is gyatrább (itt nincs is lehetősége a főhősöknek másra, mint fapofával nézni, a film kétharmadában napszemüvegben)."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek