Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mi a manó?

Elf

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. november 7.
Magyarországi DVD premier: 2004. december 7.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy aprócska kisfiú, aki karácsony éjjelén bemászott a Télapó (Ed Asner) ajándékokkal teli puttonyába…

Buddy (Will Ferrell) így került az Északi-sarkra, ahol boldogan élt az őt felnevelő Manó Papával (Bob Newhart), míg egy nap rá nem jött, hogy nem pusztán a véletlen műve a majdnem kétméteres magassága és játékkészítésben való kétbalkezessége, hiszen ő valójában nem is manó.

Ekkor elhatározta, hogy elutazik a New York nevű varázslatos helyre, hogy felkutassa az igazi apukáját (James Caan), aki Télapó virgácsos listájára került.

A keresés közben Buddy szomorúan tapasztalja, hogy az emberek megfeledkeztek a karácsony öröméről, és ez sok nehézséget okoz a Télapónak. Így Buddy - egy gyönyörűséges, áruházi manólány segítségével - megpróbálja eszébe juttatni apjának és az egész világnak, miről is szól a karácsony és bebizonyítani mindenkinek, hogy a Télapó igenis létezik!

Will Ferrell igazi sztárrá nőtte ki magát az olyan vígjátékaival, mint a Sulihuligánok, A híres, de legfőképpen az Elf. A film óriási sikert aratott hazájában, több mint 170 millió dollárt jövedelmezett, ami nem kis részben Ferrell érdeme. A rendezői székben Jon Favreau ült.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
Jon Favreau

Forgatókönyv:
David Berenbaum

Operatőr:
Greg Gardiner

Vágó:
Dan Lebental

Zene:
John Debney

Szereplők:
Will Ferrell, James Caan, Bob Newhart, Edward Asner, Mary Steenburgen, Zooey Deschanel, Peter Dinklage, Amy Sedaris, Andy Richter, Michael Lerner, Kyle Gass, Artie Lange

Műfaj:
vígjáték, családi

Játékidő:
95 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek