Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mezítlábas szerelem

Barfuss

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. márc. 31. (Németország)
Magyarországi premier: 2005. augusztus 25.

Négy börtönben töltött év után Nick Keller (Til Schweiger) bármilyen munkát elfogadna, csak hogy rendbe tegye az életét, és bizonyítsa gazdag szüleinek, képes egyedül is boldogulni. Ugyan nem válik be takarítóként egy ideggyógyintézetben, de megmenti a 19 éves Leila (Johanna Wokalek) életét. A lány ettől kezdve árnyékként követi Nick-et.

Megszöknek a klinikáról és három napot töltenek együtt barátságban és veszekedve. A fiú élni tanítja Leilát, akinek idegbetegségét az okozta, hogy az anyja haláláig fogva tartotta őt a házukban. Nick el akar menekülni ebből a lehetetlennek látszó kapcsolatból, de aztán rájön, hogy életének egyetlen esélye Leila.

Németország egyik vezető színésze, Til Schweiger (Lucky Luke és a Daltonok, Tök alsó - Európai turné) 1998-ban eladta a Mezítlábas szerelem forgatókönyvét egy amerikai filmstúdiónak, ám mivel a projekt nem valósult meg, átírta a történetet, és saját kezűleg a saját főszereplésével rendezte meg hazájában. Leila szerepét Johanna Wokalek alakítja, aki a Hierankl című német filmben nyújtott játékával több díjat is magáénak tudhat.

Rendezte:
Til Schweiger

Forgatókönyv:
Dina Marie Chapman, Jann Preuss, Til Schweiger, Nika von Altenstadt, Stephen Zotnowski

Operatőr:
Christof Wahl

Vágó:
Constantin von Seld

Zene:
Max Berghaus, Stefan Hansen, Dirk Reichardt

Szereplők:
Til Schweiger, Johanna Wokalek, Steffen Wink, Michael Mendl, Nadja Tiller, Imogen Kogge, Andrea Paula Paul

Műfaj:
romantikus, vígjáték

Játékidő:
118 perc

Ország:
Németország

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek