Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mennyei királyság

Kingdom of Heaven

80% / 1 szerkesztő
55% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2005. május 6.
Magyarországi premier: 2005. május 5.
Magyarországi DVD premier: 2005. október 11.

A 12. század a keresztes hadjáratok fénykorát jelöli. Az egyházi köntösbe bújtatott kizsákmányoló és hódító csaták céljukat érték, Jeruzsálem 1099 óta az európai lovagok irányítása alatt áll.

Balian (Orlando Bloom), a fiatal kovács tisztességesen húzza az igát a forró lángok mellett, ám nem bírja tovább tétlenül nézni a keresztesek önkényuralmát. Egyszerű származása ellenére, múltját maga mögött hagyva áll élére annak a felkelésnek, melynek egyetlen célja az idegen betolakodók kiűzése a szent városból. Az események középpontjába került Balian a felszabadítás mellett hódítani is készül: a város gyönyörű hercegnőjéhez fűzik romantikus szálak.

Népét jobb sors felé igyekszik terelni a lobogó lelkű ifjú, miközben egy pillanatra nem adja fel saját boldogsága beteljesítését sem.

A Gladiátort is jegyző Ridley Scott monumentális, 130 milliós költségvetéssel forgatta filmjét spanyol és marokkói helyszíneken.

Rendezte:
Ridley Scott

Forgatókönyv:
William Monahan

Operatőr:
John Mathieson

Vágó:
Dody Dorn és Carmen Ruiz de Huidobro

Zene:
Harry Gregson-Williams

Szereplők:
Orlando Bloom, Eva Green, Liam Neeson, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Edward Norton, David Thewlis, Kevin McKidd, Marton Csokas, Alexander Siddig

Műfaj:
történelmi, kaland

Játékidő:
145 perc

Gyártó:
20th Century Fox, Scott Free Productions

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hubay József kritikája
2005. május 6.

"A szilaj olasz kovácslegény mindent elveszít, kínjában elindul a Szent Földre bűnbocsánatért, de még annál is többet kap ebben a kissé rózsaszín árnyalatú, 12. századi féltörténelmi kalandozásban."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek