Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Menedék

Le refuge

50% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2009. szeptember 16., Torontói Filmfesztivál
Amerikai premier: 2010. szeptember 10.
Magyarországi premier: 2011. április 7.

Mousse (Isabelle Carré) és Louis (Melvil Poupaud) fiatalok, szépek, gazdagok, boldogok… és heroinfüggők. Egy nap a srác túladagolja magát, és meghal. A lány kórházba kerül, ahol kiderül, hogy állapotos, s így egyszerre kell megküzdenie a függőséggel és a terhesség okozta nehézségekkel.

Mousse úgy dönt, otthagyja Párizst, elvonul a világtól, s egy tengerparti házba költözik, ahol hamarosan megjelenik halott szerelme meleg testvére, Paul (Louis-Ronan Choisy). A két idegen együtt próbálja feldolgozni Louis elvesztését, megbékélni önmagukkal és egymással. Finom rezdülések, félbeszakadt, töredékes vallomások jelzik azt az utat, amelyet a két ember ezen a menedéken bejár.

Francois Ozon (Utolsó napjaim) megrázó drámáját a 2009-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be először, a San Sebastiani Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a Zsűri Különleges Díját nyerte el, valamint Golden Seashell-díjra jelölték.

Rendezte:
Francois Ozon

Forgatókönyv:
Francois Ozon és Mathieu Hippeau

Operatőr:
Mathias Raaflaub

Vágó:
Muriel Breton

Zene:
Louis-Ronan Choisy

Szereplők:
Isabelle Carré, Melvil Poupaud, Louis-Ronan Choisy, Pierre Louis-Calixte, Claire Vernet, Jean-Pierre Andréani, Marie Riviere, Jérome Kircher

Műfaj:
dráma

Játékidő:
88 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Eurowide Film Production, FOZ, France 2 Cinéma

Hazai moziforgalmazó:
Anjou Lafayette

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek