Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Men Suddenly in Black

Daai cheung foo

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. szeptember 11. (Hong Kong)

4 férfi, 14 óra, 1 küldetés. Feladatukat komolyan veszik, diszkréciójuknál pedig csak egykoron elesett bajtársuk iránti tiszteletük nagyobb. Történt ugyanis, évekkel ezelőtt, hogy Ninth Uncle (Tony Leung Ka-Fai) magát feláldozva mentette meg cimboráit az érkező asszonykommandó elől.

Most tehát a Tin bácsi (Eric Tsang) által vezetett négyesfogaté a feladat, hogy asszonyaik bő félnapos távolléte alatt kiadósan megcsalják feleségüket, mint a régi szép időkben. A csapat tagjai: Cheung (Jordan Chan), Chao (Chapman To) és az újonc Paul (Spirit Blue), aki egyben szüzességétől is szeretne megszabadulni.

Tin és brigádja mindent a legapróbb részletekig eltervezett. Feketébe öltöznek, taxit bérelnek (“mert az nem kelt feltűnést”), és munkához látnak… Első állomásuk: ingyenszex! Ezt régi kedveseik újbóli befűzésével kívánják elérni, ám természetesen semmi sem úgy alakul, ahogy eltervezték. Lelkesedésük nem lankad, s megindulnak második állomásukra, a cyber-caféba, ahol jó áron jó nőket kaphatnának. A rendőrség érkezése azonban gyors távozásra kényszeríti a bagázst…

A paparazzikkal folytatott kíméletlen akciójelenetük után az autóban észreveszik, hogy követik őket. Nem kell nagy lángésznek lenniük, hogy rájöjjenek: a feleségek (Teresa Mo, Candy Lo, Masha Yuen, Tiffany Lee) azok, akik valamilyen véletlen folytán gyanút fogtak, és mégsem utaztak el Thaiföldre. A négy férfinak ekkor döntenie kell: megfutamodnak és hazamennek az asszonnyal, vagy eredeti tervüket folytatva, a kockázatot vállalva mégis hűtlenkednek egy kiadósat. Persze mindezt a hős Ninth Uncle emléke előtt tisztelegve!

A nézőbarát, de mégis roppant igényes filmjeiről ismert fiatal rendező, Edmond Pang Ho-Cheung második nagyjátékfilmje is kuriózum a tucatszámra készülő közönségfilmek sorában. A témája, szerkezete és szereposztása révén is roppant ütős komédiáért Pang nem véletlenül nyerte el a Legjobb Újonc Rendező díját a Hong Kong Film Awards-on.

Rendezte:
Edmond Pang Ho-Cheung

Forgatókönyv:
Edmond Pang Ho-Cheung, Patrick Kong, Erica Lee Man

Szereplők:
Eric Tsang, Jordan Chan, Chapman To, Teresa Mo, Candy Lo, Marsha Yuan, Tiffany Leei, Spirit Blue, Maria Cordero, Tony Leung Ka-Fai, Sandra Ng

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
98 perc

Ország:
Hong Kong

Gyártó:
Anytime Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek