Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Mélyvíz

The Deep End

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2001. jan. 21. (Sundance)
Amerikai premier: 2001. augusztus 8.
Magyarországi premier: 2001. november 1.

Milyen messzire mehet el egy asszony, aki félelmében és kilátástalanságában harcba száll, hogy megvédje családját? Rejtegethet-e egy gyilkost is akár? Kockáztathatja-e saját életét? Feláldozhat-e mindent, amiben korábban hitt, feladhatja-e büszkeségét, erkölcsi tartását - önmagát? Határtalan-e a szeretet?

Margaret Hall (Tilda Swinton), a látszólag hétköznapi háziasszony, olykor hónapokra magára marad fiaival, ha haditengerészetnél dolgozó férjét elszólítja a munkája. Margaret ilyenkor minden addiginál nagyobb erővel fogja össze a családot, bármilyen problémára talál megoldást. Amikor legidősebb fia, Beau (Jonathan Tucker) barátjának holttestét megtalálja a házuktól nem messze eső mély tó partján, Margaret fedezi a fiát. A férfi titokzatos halálát követően hirtelen felbukkan Alek Spera (Goran Visnjic), aki megmutat egy videokazettát az asszonynak, melyen Beau és barátja láthatók félreérthetetlenül kompromittáló helyzetben.

Az idegen megzsarolja a nőt: ha nem fizet, bemártja a fiút. Ami kezdetben csupán macska-egér játéknak tűnik Margaret és a férfi között, hamarosan kegyetlen vadászattá fajul. Margaret megkísérel kitérni a zsaroló elől, a törvény elől, saját családjának kérdései elől, de lassacskán teljesen kiszolgáltatottá válik. Valamennyi lépés, amelyet tesz, hogy eltüntesse a bizonyítékokat, újabb bonyodalmakat okoz, tovább keseríti életét. Alek Sperának ráadásul van egy még elszántabb, még kegyetlenebb társa a zsarolásban.

Rendezte:
Scott McGehee és David Siegel

Forgatókönyv:
David Siegel

Operatőr:
Giles Nuttgens

Vágó:
Lauren Zuckerman

Zene:
Peter Nashel

Szereplők:
Tilda Swinton, Goran Visnjic, Jonathan Tucker, Peter Donat, Josh Lucas, Raymond J. Barry, Holmes Osborne

Műfaj:
thriller

Játékidő:
101 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Twentieth Century Fox

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek