Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Melquiades Estrada három temetése

The Three Burials of Melquiades Estrada

Nem láttuk.
20% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2005. május 20. (Cannes)
Amerikai premier: 2005. december 14.
Magyarországi premier: 2007. május 17.

Tommy Lee Jones, ez a kiváló színész ismét hatalmasat alakít Pete Perkins, az erkölcsös, magának való tanyai előmunkás szerepében, akit felháborít mexikói segédjének, Melquiades Estradának (Julio Cesar Cedillo) meggyilkolása és dísztelen temetése. Pete addig nem nyugszik, amíg ki nem deríti az igazságot barátja haláláról.

A töredezett elbeszélés Pete és Melquiades kapcsolatának alakulását követi egészen addig, míg Pete szentelt nyughelyre viszi Melquiades holttestét, és bosszút áll a felelősökön.

A fenséges Nyugat-Texas ábrázolásában Jones egyszerre képes megmutatni a táj lélekemelő jellegét, ugyanakkor a hazugságnak, gyilkosságnak és bosszúnak a féktelen világát, amely ezt a határvidéket jellemzi.

Guillermo Arriaga forgatókönyvíró – akinek Korcs szerelmek és 21 gramm című művei oly nagy hatást gyakoroltak a közönségre világszerte – ismét feszes és bátor történettel állt elő, munkáját a 2005-ös Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb forgatókönyv díjával tüntették ki (Jones legjobb színészként kapott díjat). A mesteri írás, a megkapó fényképezés és Jones ihletett rendezése következtében ez a film nem csupán egy újabb jó történet, hanem új mítoszokat épít.

Rendezte:
Tommy Lee Jones

Forgatókönyv:
Guillermo Arriaga

Operatőr:
Chris Menges

Vágó:
Roberto Silvi

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Tommy Lee Jones, Barry Pepper, Julio Cesar Cedillo, Dwight Yoakam, January Jones

Műfaj:
dráma

Játékidő:
120 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Europa Corp., The Javelina Film Company

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2007. május 16.

"Jones filmjében ugyanúgy Nincs bocsánat, mint Eastwood balladájában, ám ezzel a közös motívumok taglalását akár be is fejezhetjük. A Melquiades Estrada három temetése annyival messzebb van a hagyományos értelemben vett vadnyugati zsánertől, mint a másik nagy öreg mozija, hogy azt a hét mesterlövész sem tekintené lőtávolságnak. (...) Tommy Lee bácsi kapott egy hűséges „fegyverhordozót” a rendkívül karakteres Barry Pepper személyében. Kettejük összteljesítménye emeli a mozit - ha csak pillanatokra is - abba a magasságba, ahol a klasszikus westernek férfias párharcaival találkozhat az egyébként inkább lélektani síkon mozgó képfolyam."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek