Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Melinda és Melinda

Melinda and Melinda

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. szept. 17. (San Sebastián Film Festival, Spa
Amerikai premier: 2005. március 18.
Magyarországi premier: 2005. július 7.
Magyarországi DVD premier: 2005. december 6.

Néhány jóbarát egy francia étteremben üldögélve fogadást köt: minden történetből lehet vidám és tragikus filmet is írni. Így születik Melinda (Radha Mitchell) kétszer: öngyilkosságot kísérel meg, sok nyugtatót vesz be, és mielőtt még elvesztené az eszméletét, bekopogtat régen látott barátaihoz, a manhattani művészpárhoz, akik éppen egy producer elkápráztatására tartanak partit.

A két történet innentől kettéválik, és felváltva követik egymást a tragikus és komikus fordulatok: mert ebből a helyzetből ugyanúgy lehet átverésekkel és lebukásokkal teli házassági-válási-szerelmi komédia, mint depresszióval, csalással, csalódással terhelt házassági-válási-szerelmi tragédia.

A két Melinda végigjárja szomorú illetve vidám útját a bukásig vagy a megtalált szerelemig; a francia étteremben eszegető néhány barát pedig jóllakottan, elégedetten nyugtázhatja: az élet ugyanúgy lehet vidám, mint tragikus.

Az immáron hagyományos évi egy filmmel jelentkező Woody Allen 2004-es alkotásának különlegessége a műfaji keveredés, valamint az, hogy operatőre Zsigmond Vilmos volt.

Rendezte:
Woody Allen

Forgatókönyv:
Woody Allen

Operatőr:
Zsigmond Vilmos

Vágó:
Alisa Lepselter

Szereplők:
Radha Mitchell, Will Ferrell, Josh Brolin, Jonny Lee Miller, Wallace Shawn, Chloë Sevigny, Chiwetel Ejiofor

Műfaj:
vígjáték, dráma

Játékidő:
99 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Fox Searchlight Pictures, Perdido Productions

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek