Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Melegkonyha

Fuera de carta

60% / 1 szerkesztő
100% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2008. április 6. (Málaga Film Festival)
Magyarországi premier: 2009. január 1.

Maxi étterme, a “Xantarella” egy a fő helyszíne a filmnek. Maxi, a konyhafőnök (Javier Cámara) igazán büszke az éttermére és a 40 felé közelítve már csak egy Michelin csillagra vágyik. Azért, hogy ezt az elismerést megszerezze, számít a szakácsai támogatására és különösen Alexéra (Lola Duenas), aki a legjobb barátja és az étterem háziasszonya. Ez azért nem zökkenőmentes, mert Alex meglehetősen heves természetű, a szakácsok pedig néha óvodásokként viselkednek…

Akárhogy is, Maxi ambiciózus tervei gellert kapnak gyermekei, a tizenöt éves Edu (Junio Valverde) és a hat éves Alba (Alejandra Lorenzo) megjelenésével, akikről anyjuk idő előtti halála miatt gondoskodnia kell. Maxi tervében nem szerepeltek a gyerekek, akik egy színlelt házasság gyümölcsei (amiből ki kellett lépnie miután nyíltan felvállalta homoszexualitását).

De nem ez az egyetlen dolog ami keresztülhúzza számításait. Új szomszédjuk, a vonzó ex-argentin futballista, Horacio Peretti (Benjamín Vicuna) érkezése feje tetejére állítja Maxi, Alex, Edu és Alba életét.

Szerelem, család, féltékenység, apaság: néhány azon összetevők közül, melyekkel Maxinak meg kell tanulni bánnia a „Xantarella”-ban .

Rendezte:
Nacho G. Velilla

Forgatókönyv:
Nacho G. Velilla és David S. Olivas

Operatőr:
David Omedes

Vágó:
Ángel Hernández-Zoido

Zene:
Juanjo Javierre

Szereplők:
Javier Cámara, Lola Duenas Fernando Tejero, Benjamín Vicua, Luis Varela, Cristina Marcos, Junio Valverde

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
111 perc

Ország:
Spanyolország

Hazai moziforgalmazó:
Cirko Film - Másképp Alapítván

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek